Ingezonden persbericht


Persbericht Sportbureau Alkmaar

Alkmaar, 3 december 2008

Sportbus in de wijk, meer dan 50 kinderen actief.
Na de kick off van "sportbus in de wijk" zijn v.a. 19 november de buurtsport activiteiten begonnen. Na de derde week doen er in twee wijken al meer dan 50 kinderen mee. Het Sportbureau Alkmaar spreekt dan ook over een groot succes.

Iedere week gratis sport voor jeugd en jongeren
Vandaag was de derde week dat Sportbureau Alkmaar gratis sport in de wijken Hoefplan en de Mare heeft aangeboden. De pilot is een sportbuurtwerk activiteit van 6 weken waarin het Sportbureau alle jeugd en jongeren van Alkmaar actief in aanraking wil brengen met sport. Ook wil het Sportbureau sport actief inzetten als middel om kinderen en hun ouders op een speelse manier op de woensdagmiddag bij elkaar te brengen.

Sportbureau in de wijk aanwezig op de woensdagen!
Sport in Hoefplan
In de wijk Hoefplan zullen de activiteiten tijdens de pilot nog 2 keer plaatsvinden, op 10 en 17 december. De activiteiten vinden plaats in de sporthal van Alcmaria Victrix aan de Terborchlaan van 13.00-14.15 uur. De activiteiten die worden aangeboden zijn o.a. voetbal, basketbal, dans, tennis, hockey en nog veel meer. Leeftijd: 6 t/m 18 jaar. Buurthuis Alkmaar West is een van de partners van het Sportbureau in Hoefplan.

Sport in De Mare
In de wijk de Mare zullen de activiteiten tijdens de pilot nog 2 keer plaatsvinden, op 10 en 17 december. De activiteiten vinden plaats in de gymzaal aan de Elgerweg 101 van 14.00-16.00 uur. De activiteiten die worden aangeboden zijn o.a. voetbal, basketbal, dans, tennis, hockey en nog veel meer. Leeftijd: 6 t/m 18 jaar.

Sportbuurtwerk activiteiten 2009
De sportbuurtwerk activiteiten zullen in 2009 in ieder geval in de wijken Hoefplan en de Mare worden voortgezet. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden in de andere wijken van Alkmaar. Medio maart gaan we naar buiten en zullen er activiteiten in parken en op trapveldjes plaatsvinden.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar levert alle aspecten van sport en beweging aan de inwoners van Alkmaar. Het Sportbureau richt zich op een sportaanbod als basisvoorziening voor alle lagen van de Alkmaarse bevolking, jong en oud, buitenschools en binnenschools. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar.nl voor de foto's en filmpjes en voor meer informatie over de activiteiten binnen en buiten school van het Sportbureau.

Einde persbericht


Ingezonden persbericht