Gemeente 's-Hertogenbosch

03-12-2008
Burgemeester en wethouders op bezoek in Boschveld en Deuteren

"Sterk, wat die buurten voor elkaar krijgen"

Eerst zou het in juni zijn. Maar door het EK-voetbal verschoof het bezoek van de burgemeester en de wethouders aan Boschveld en Deuteren naar zaterdag 29 november. Na de "wakker worden"-koffie in buurthuis Boschveld splitste het gezelschap. Ton Rombouts, Rodney Weterings en Bert Pauli bleven in Boschveld. Jetty Eugster, Geert Snijder, Bart Eigeman en gemeentesecretaris Irma Woestenberg gingen naar Deuteren.

In Deuteren vertelden bewoners en instellingen over allerlei ontwikkelingen in de buurt. Het succesvolle grootonderhoud aan de woningen in de Kampstraten door BrabantWonen bijvoorbeeld. De onduidelijkheid over de woningaanpak van Zayaz was hen een doorn in het oog: "Waarom niet alles tegelijk. Zijn we straks klaar, komt Zayaz en ligt alles weer open." De wandeling door de buurt begon bij het jongerenpand en ging via onder meer enkele woningen in de buurt naar de eindbestemming: het buurthuis van Deuteren.
Wijkwerkbezoek Boschveld

In Boschveld uitte de winkeliersvereniging zijn tevredenheid over de aanpak rond het winkelcentrum. Een multiculturele Sinterklaas met een heleboel Pietjes verwoordde zijn zorgen om de leefbaarheid in de buurt en het uitblijvende onderhoud van een aantal woningen. Op het Lorentzpleintje vertelden de Boschveldgirls over hun voetbalclubje en in de wijkplaats gingen de bewoners in op hun ervaringen met het onderwijs in Boschveld. De bewonersvereniging Veemarktkwartier nodigde iedereen uit om het Veemarktspel te spelen.

Vol lof was het college over waar bewoners in de twee buurten mee bezig zijn en wat zij voor elkaar hebben gekregen. "Verdomde sterk!" zei wethouder Weterings. Nadat burgemeester Rombouts de brandbrief over de Zayaz-woningen in ontvangst had genomen, kreeg hij nog een cadeautje. Amanda en Kelly boden hem een schilderij aan dat ze zelf hadden gemaakt. De burgemeester gaf het terug met de woorden: "Kom het zelf maar een keer brengen, dan zoeken we er samen een mooi plaatsje voor in het Stadhuis."