Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 03-12-2008

Man aangehouden voor bezit verboden wapen

BREDA: De politie controleerde dinsdagavond rond 22.15 uur een auto op de Boschstraat. De bestuurder werd een bekeuring aangezegd, aangezien hij verkeerd geparkeerd stond. In de auto, waarin naast de bestuurder nog drie inzittenden aanwezig waren, werden enkele gripzakjes hennep gevonden. De gebruikershoeveelheden zijn in beslag genomen. Inde auto werd ook een ploertendoder aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De bestuurder, eigenaar van de ploertendoder, is aangehouden voor verboden wapenbezit. De 20-jarige man uit België is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbrekers overlopen door bewoner

ETTEN-LEUR: Een bewoner van de Sperwer betrapte dinsdagmiddag drie inbrekers in zijn woning. De drie gingen er bij het zien van de bewoner vandoor. De politie hield in de loop van de avond een
verdachte aan.

Een bewoner van de Sperwer kwam dinsdagmiddag even na 16.00 uur thuis. Bij het betreden van zijn woning zag de 24-jarige man een onbekende vrouw en twee onbekende mannen in de woning. Bij het zien van de man probeerde een van hen de bewoner te slaan met een stuk zwaar
gereedschap. De drie gingen er vervolgens vandoor. De man ging achter de inbrekers aan, maar kon hen niet meer inhalen. Hij alarmeerde de politie. Deze hield in de omgeving een 13-jarig meisje aan die aan het signalement van de vrouw voldeed en zich nerveus gedroeg. Zij bleek al snel niets met de inbraak te maken te hebben en is in vrijheid gesteld.
De politie startte direct een onderzoek in de buurt. In de loop van de avond werd een 46-jarige man uit Rijsbergen aangehouden in de
Parklaan. De man reed in een voertuig wat vermoedelijk was gebruikt bij de inbraak. Hij is klemgereden, aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De auto is in beslag genomen.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden na zware mishandelingen

BREDA: De politie hield dinsdagavond een 19-jarige man uit Breda aan op het politiebureau in de Vlaanderenstraat. De man meldde zich op verzoek van de politie. Hij wordt verdacht van betrokken te zijn bij de mishandeling van een 48-jarige Brit. De man werd woensdag 19 november j.l. rond 01.00 uur in de Tuinzigtlaan mishandeld, nadat hij hier door een taxi was afgezet. De daders vroegen om geld en sloegen en schopten de man. De man liep meerdere verwondingen op, waaronder kneuzingen aan een arm en schouder. Het slachtoffer werd aangetroffen door een krantenbezorger, die de politie belde. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en voor behandeling opgenomen. Van hem is aangifte opgenomen. Na de mishandelingen hadden de daders geld en zijn telefoon weggenomen.
De politie stelde een onderzoek in en dit leidde naar de verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

Fietser raakt gewond na ongeval

BREDA: Dinsdagmiddag gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Claudius Prinsenlaan en de Heerbaan een ongeval. Een automobilist kwam hierbij in aanrijding met een fietser. De 18-jarige Bredanaar reed komende vanaf de Heerbaan en kwam in aanrijding met de 41-jarige automobilist uit Zundert. De fietser kwam ten val en was enige tijd buiten bewustzijn. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis
overgebracht. Hier bleek de man een hersenschudding en wat
schaafwonden te hebben opgelopen. Hij is ter observatie opgenomen. Tijdens de werkzaamheden van de hulpdiensten was de rijbaan afgesloten voor verkeer. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek uitgevoerd om de oorzaak van het ongeval vast te stellen.
De automobiliste is gezien de omstandigheden aangehouden voor verhoor. Ze verklaarde niet te hard te hebben gereden en was door groen licht gereden. Haar verhaal werd door meerdere getuigen bevestigd. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld.

Winkeleigenaar betrapt inbreker

BREDA: Dinsdag betrapte de eigenaar van een winkel aan het
Valkeniersplein een inbreker in zijn winkel. De eigenaar hoorde rond 19.00 uur het alarm van de winkel afgaan en ging poolshoogte nemen. Hij betrapte een gemaskerde man in de winkel. De inbreker nam een staaf ter hand en maakte een dreigende gebaar richting de
winkeleigenaar. De eigenaar alarmeerde direct de politie en de inbreker nam de benen. Hij nam verschillende goederen weg, waaronder een tv. De onbekende was via de voordeur de winkel in gekomen door deze open te breken.
De politie zocht tevergeefs de omgeving af met behulp van een
politiehond. In het pand hebben technisch rechercheurs sporen
verzameld voor verder onderzoek. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en er is een buurtonderzoek uitgevoerd.

Vrouw gewond na eenzijdige aanrijding

RIJSBERGEN: Dinsdagavond gebeurde er een ongeval op de
Hazeldonksestraat. Even na 21.00 uur zagen getuigen een auto langs de weg staan. Een 23-jarige vrouw was door onbekende oorzaak tegen een boom aangereden en kwam hierdoor bekneld te zitten in haar auto. Bij arriveren van de hulpdiensten was de vrouw slecht aanspreekbaar. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht voor behandeling. De auto van de vrouw is getakeld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-12-2008 17:04 | © Regio Midden en West Brabant |