Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 03-12-2008

Verkeerscontrole Raamsdonksveer: 46 bekeuringen

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft dinsdag een algemene verkeerscontrole gehouden. Op de Maasdijk en Julianalaan werd vooral gecontroleerd op fietsverlichting en op de Rembrandlaan en Bachplein lag het accent op het parkeer- en verkeersgedrag bij scholen. Ook letten agenten op het dragen van de gordel, ook bij een controle op de Oosterhoutseweg. In totaal werden er 46 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere fietsverlichting die niet werkte, het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen.

Notoire snelheidsduivel raakt haar rijbewijs opnieuw kwijt

MEEUWEN: Een 30-jarige automobiliste uit Eethen is dinsdagavond rond 20.00 uur haar rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant reden in een onopvallende video-auto en zagen dat de vrouw stevig doorreed. Op de Provincialeweg Zuid klokten zij een gemiddelde snelheid van 111 km/uur. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur in verband met de herinrichting van de weg aldaar. Het rijbewijs van de bestuurster werd ter plaatse ingevorderd. Dit was voor haar niet de eerste keer. De vrouw was eind augustus ook al haar rijbewijs
kwijtgeraakt. Zij reed toen ook 60 km/uur harder dan de toegestane snelheid. De officier van Justitie in Breda bepaalt nu wat er met haar rijbewijs zal gebeuren.

Politie ontmantelt hennepkwekerij in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Handelstraat. Daarbij werden de 42-jarige bewoner en zijn 41-jarige vrouw aangehouden. De man verklaarde op het bureau de kwekerij te zijn begonnen uit geldgebrek. In de woning werden circa 100 stekjes aangetroffen. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Drie jongeren gearresteerd na diefstal mobieltje op school

WIJK EN AALBURG: Twee jongens uit Aalst (Gelderland) van 12 en 13 jaar en een 12-jarige jongen uit Zuilichem zijn dinsdagmiddag rond 14.15 uur aangehouden in een onderwijsinstelling in de gemeente. Ze worden verdacht van diefstal van een mobieltje uit een kluisje op de school. Ook zou de jongen uit Zuilichem opzettelijk het brandalarm
ingeschakeld hebben waardoor de brandweer voor niets met groot materieel uitrukte. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt vier jeugdige winkeldieven aan

WAALWIJK: De politie heeft woensdagmiddag rond 13.15 uur vier jongeren aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een supermarkt aan De Els. Het gaat om twee jongens van 14 en 15 jaar en twee meisjes van 13 en 14 jaar, allen uit Waalwijk. Het viertal had enkele tientallen pakjes kauwgum bij zich gestoken en wilde de winkel uitlopen. Een medewerker had de plannen echter door. De jongeren zijn meegenomen naar het bureau. Bekeken wordt of zij kunnen worden verwezen naar bureau HALT.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 03-12-2008 17:34 | © Regio Midden en West Brabant |