AutoRai

Honda Insight Hybrid beleeft wereldpremière in Detroit

(12/3/2008)
Honda geeft vandaag de eerste foto vrij van het Amerikaanse productiemodel van zijn volledig nieuwe hybrideauto Insight. Deze beleeft in januari 2009 zijn wereldpremière op de North American International Auto Show in Detroit.

De eerste afbeelding van de Amerikaanse versie van de nieuwste hybridegezinsauto van Honda toont hoe het design van de Insight Concept â die debuteerde op de Autosalon van Parijs in oktober 2008 â vertaald is naar een aerodynamische en atletisch ogende productieauto. De vijfdeurs Insight biedt plaats aan vijf inzittenden en wordt aangedreven door een compactere, lichtere en goedkoper te produceren versie van Hondaâs IMA-systeem (Integrated Motor Assist).

Dit voorjaar start de verkoop van de Insight, ook in Europa, waarvan Honda wereldwijd 200.000 exemplaren per jaar verwacht te verkopen. Uniek kenmerk van de Insight is de Eco-Trainer: een interactieve technologie die de brandstofefficiëntie verhoogt. Het systeem geeft namelijk tijdens en na het rijden feedback aan de bestuurder over zijn of haar rijtechnieken. Op die manier stelt de Eco-Trainer de Insight-bestuurder in staat om onder dagelijkse rijomstandigheden brandstof te besparen en de uitstoot van CO2 te beperken.

Honda speelt al jaren een leidende rol in de ontwikkeling van schone en efficiënte mobiliteit. Mijlpalen zijn de introducties van de eerste benzineauto met ultralage emissies, de eerste hybrideauto met benzine- en elektromotor in Europa en Noord-Amerika en âs werelds eerste en door de Environmental Protection Agency (EPA) gecertificeerde brandstofcelauto, de FCX. In 2007 werd Honda door de Amerikaanse Union of Concerned Scientists voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot âgroenste autofabrikantâ.