Gemeente Nijmegen

Aanbesteding Doornroosje levert nog geen plan op


07/11/2008

De aanbesteding voor de nieuwbouw van poppodium Doornroosje in combinatie met 150 studentenwoningen voor SSHN op de plek van het voormalige postkantoor bij Nijmegen Centraal Station heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Vijf partijen waren uitgenodigd met een ontwerp te komen voor Doornroosje in combinatie met 150 studenten woningen en 150 appartementen. De gemeente stelde daarbij een budget van ruim 10 miljoen euro beschikbaar voor het poppodium, waarvan 1,5 miljoen is gereserveerd voor de inrichting van het gebouw. De insteek van de aanbesteding was dat inschrijvende marktpartijen het bouwbudget voor Doornoosje konden verhogen door een deel van de winst op hun koopappartementen beschikbaar te stellen.

De marktpartijen hebben aangegeven dat het plan financieel niet haalbaar is vanwege de aanhoudende stijging van de bouwkosten. Ook zijn ze bang dat ze de appartementen niet verkocht krijgen door de slechter wordende markt, in combinatie met de kredietcrisis. Verkleining van het programma door Doornroosje, het vergroten van de bijdrage per studentenwoning door de SSHN en het feit dat de kosten voor de sloop betaald zijn door de gemeente leveren ook geen oplossing. De gemeente gaat nu in overleg met de SSHN en Doornroosje op zoek naar een oplossing. Hopelijk is voor het eind van dit jaar duidelijk wat de vervolgstappen zullen zijn.