Gemeente Boekel


Boekel ondersteunt initiatief betaalbare woningen

Het zijn vooral de starters die het momenteel lastig hebben op de woningmarkt. De toegankelijkheid en financiële bereikbaarheid van de koopwoningmarkt is voor jonge (startende) huishoudens en doorstromers uit huurwoningen de afgelopen jaren minder rooskleurig geworden.

Stimuleringsregeling

De provincie heeft daarom een stimuleringsregeling in het leven geroepen. In de periode 2007-2011 moeten er in Noord-Brabant 4000 goedkope koopwoningen worden gerealiseerd. Het gaat hierbij om woningen met een vrij op naam-prijs van maximaal EUR170.000.

De regio Uden-Veghel e.o. heeft uit de regeling EUR908.000 beschikbaar gesteld gekregen voor de bouw van 620 woningen. Op 3 december a.s. zal Boekel hiertoe een overeenkomst met de gemeenten Landerd, Schijndel, Sint Oedenrode, Uden en Veghel ondertekenen.

Betaalbare woningen in Boekel

Boekel heeft de afgelopen jaren voorop gelopen als het gaat om het ontwikkelen van betaalbare starterswoningen. Het initiatief om te komen tot betaalbare woningen wordt dan ook van harte door het college van burgemeester en wethouders gesteund. Boekel zal de gedurende de periode van de stimuleringsregeling 40 betaalbare woningen realiseren. Nieuwe startersprojecten, zowel in Boekel als in Venhorst, zullen hier onderdeel van uitmaken.