Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
2 december 2008


-- EMBARGO tot woensdag 3-12, 11.00 uur -

Woensdag 3 december om 11.00 uur wordt aan Bakkerij Wissink het officiële Vestingstadschildje uitgereikt. Eigenaren Koen en Mechteld Wissink ontvangen het schildje vanwege hun betrokkenheid bij Groenlo Vestingstad.

Bakkerij en Restaurant Wissink is gevestigd op de Markt in Groenlo. De geschiedenis van het bedrijf voert terug tot 1898. In 1999 kreeg het bedrijf het predikaat Koninklijk Hofleverancier. Al vele jaren valt het bedrijf op door bijzondere initiatieven in relatie tot Groenlo Vestingstad.

Zo werd al in 1961 een Grols Kanon van chocola gemaakt ter ere van de 50e verjaardag van Prins Bernard. Het chocoladekanon werd aangeboden op paleis Soestdijk. Maar ook bekend zijn de blikjes koekjes met het Grolse Kanon, koekjes in de vorm van de Stadsgracht, chocolade met het Vestingstadlogo en de bekende gebakjes met hetzelfde logo. Voor de Compagnie van Grolle bakken ze speciaal soldatenbrood om tijdens hun optredens te eten. Het brood vond ook gretig aftrek tijdens de Slag om Grolle, evenals het speciale Soldatenmenu dat in het restaurant geserveerd werd.

De gemeente Oost Gelre wil met het Vestingstadschildje haar waardering tonen voor de betrokkenheid van Bakkerij Wissink bij Groenlo Vestingstad. Betrokkenheid die tot uiting komt in de originele initiatieven die aansluiten bij het doel achter Groenlo Vestingstad, namelijk het vestingstadverleden van Groenlo zichtbaar maken en vertellen en de economie versterken door meer toeristen te trekken.

EMBARGO: Verzoeke dit bericht niet te plaatsen vóór woensdag 3 december 11.00 uur. De uitreiking van het Vestingstadschildje vindt plaats na afloop van het reguliere persgesprek.

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, telefoon 0544 - 393552.
-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --