Raad van State


woensdag 3 december 2008
10.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Utrecht van het bestemmingsplan "Prinses Amalialaan" van de gemeente Woudenberg. Het plan maakt de bouw van ongeveer 30 woningen mogelijk aan de noordkant van Woudenberg. Direct grenzend aan de locatie ligt een bos dat deel uitmaakt van de Provinciale Ecologische Hoofdstructuur. De Stichting "Woudenberg Natuurlijk!" is het niet eens met het bestemmingsplan en komt tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vreest voor aantasting van de natuur in het gebied. Verder stelt zij dat er ringslangen en vleermuizen in het gebied voorkomen, en dat hun leefgebied wordt aangetast als gevolg van de komst van de woningen. Ook bestaat volgens de stichting geen behoefte aan de geplande nieuwe woningen en had het college onderzoek moeten doen naar alternatieve locaties. (zaaknummer 200709133/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

10.30 uur

Zitting over de bestuurlijke maatregelen die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Noord van de gemeente Rotterdam heeft genomen om een illegale hennepkwekerij in een pand aan de Agniesestraat in Rotterdam te ontmantelen. De maatregelen zijn getroffen tegen de huurder van het pand. Deze inwoner van Rotterdam is het daar niet mee eens en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij stelt dat hij niet wist dat in zijn huis een hennepkwekerij aanwezig was. Volgens de inwoner was hij op vakantie in Marokko en is zijn zoon in die periode een hennepkwekerij begonnen. Daar kan hij niet verantwoordelijk voor worden gehouden, aldus de inwoner. Een eerder beroep is in januari van dit jaar door de rechtbank van Den Haag ongegrond verklaard. (zaaknummer 200801796/1)