De Bank of New York Mellon uitgeroepen tot 'Iers fondsbeheerder van het jaar' op de 2008 European Awards van het tijdschrift van ICFA

03/12/2008 01:05

PR Newswire

DUBLIN, Ierland, December 3 /PRNewswire/ --
De Bank of New York Mellon, 's werelds toonaangevende leider op het gebied van vermogensbeheer en open bewaarneming van effecten, werd op de European Awards 2008 van het tijdschrift ICFA uitgeroepen tot "Iers fondsbeheerder van het jaar". BNY Mellon won deze onderscheiding voor de derde keer op rij.

Deze prijs is het hoogtepunt van een uiterst succesvol jaar voor BNY Mellon wat betreft onafhankelijke industrieprijzen, met meerdere hoge classificaties in de 2007 Global Custody Survey van het tijdschrift van Global Custodian (gepubliceerd in januari), de 2008 R? Survey (maart), en recentelijk werd BNY Mellon op The Banker Awards van 2008 uitgeroepen tot effectendienstverlener van het jaar (november).

Vorige maand werd BNY Mellon in de 2008 Ireland Fund Encyclopaedia van Lipper vermeld als de grootste fondsbeheerder. Het jaarlijkse verslag door Lipper, het onderzoeksbedrijf van Reuters, vermeldde Mellon als de grootste fondsbeheerder in Ierland, met de totale netto activa onder beheer van US$ 335 miljard (op 30 juni 2008) voor gecombineerde fondsen al dan niet plaatselijk geregistreerd. Dit staat gelijk aan een marktaandeel van 17,55%.

"Dit eerbetoon is een bewijs van het harde werk en de toewijding van iedereen binnen het team voor activadiensten in zowel Dublin als Cork gedurende de laatste 12 maanden," aldus Ross Whitehill, leider van offshore management van BNY Mellon Asset Servicing in Dublin. "We erkennen dat succes begint bij het luisteren naar de klant en bij het verlenen van de geschikte diensten en leveren van de juiste producten. Onze mensen hebben dit jaar heel hard gewerkt om te voldoen aan de wensen van de klant en om tegemoet te komen aan de toenemende complexiteit op het domein van fondsen en hebben daarnaast de uitzonderlijke uitdagingen van de huidige marktomgeving het hoofd geboden."

"Deze prijs toont de kracht en de reikwijdte aan van ons Europees dienstenaanbod vanuit Ierland wat betreft hedgefondsen, private equity, hedge-dakfonds en long only-fondsen," vertelt Whitehill.

In 1994 vestigde de Bank of New York Mellon een tak voor fondsbeheer in Ierland. Sindsdien zijn de door deze tak verleende diensten essentieel voor de activadiensten van de Bank of New York Mellon, en Ierland ontwikkelt zich als een groeikern voor de offshore fondsactiviteiten.

De Bank of New York Mellon in Ierland heeft in Dublin en Cork ongeveer 1250 werknemers in dienst.

Opmerkingen voor redacteuren
BNY Mellon Asset Servicing biedt klanten over de hele wereld een breed spectrum aan gespecialiseerd activabeheer, waaronder bewaargevings- en fondsdiensten, en diensten met betrekking tot effecten, waaronder leningen, prestaties en analyse en transacties. BNY Mellon Asset Servicing in Ierland biedt zijn diensten aan via zijn in Ierland geregistreerde filialen, BNY Mellon Fund Services (Ierland) Limited en BNY Mellon Trust Company (Ierland) Limited.

De Bank of New York Mellon Corporation is een wereldwijd bedrijf dat via zijn dochterbedrijven en gelieerde ondernemingen in 34 landen, in ruim 100 markten, financiële diensten aanbiedt die zijn klanten helpen bij het beheren en onderhouden van hun financiële activa. Het bedrijf biedt zijn toonaangevende financiële diensten aan instituten, bedrijven en vermogende particulieren, waarmee het hen voorziet van ongeëvenaard activabeheer, vermogensbeheer, activadiensten, emittentendiensten, clearingsdiensten en schatkistdiensten door een wereldwijd klantgericht team. Het heeft US$ 22,4 triljoen aan activa in bewaring en administratie, circa US$ 1,1 triljoen aan activa in beheer en onderhoudt circa US$ 12 triljoen aan uitstaande schulden. Meer informatie is te vinden op www.bnymellon.com.

Louisa Bartoszek van The Bank of New York Mellon Corporation, +44-20-7163-2826, louisa.bartoszek@bnymellon.com






-