Gemeente Waddinxveen


Laag inkomen? Ontvang vijftig euro!

IETS EXTRAS VOOR MENSEN MET EEN SMALLE BEURS

December is voor veel mensen een dure maand. Zeker voor wie een (bijstand) uitkering heeft, of een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. Deze huishoudens krijgen een eenmalige gift van vijftig euro.


---

In december is een smalle beurs heel voelbaar. Vijftig euro helpt.

Kent u mensen die daar recht op hebben?

Help hen en spoor hen aan!!

Dirk Lont, wethouder sociale zaken, arbeid en armoedebestrijding

Hubert Poot, voorzitter Platform Sociaal Waddinxveen.


---

Voor wie?
Wie een bijstandsuitkering heeft, krijgt het geld automatisch vóór Kerst op zijn of haar rekening gestort. Dat geldt ook voor huishoudens die dit jaar gebruik hebben gemaakt van de minimaregelingen, deelnemers aan de collectieve ziektekostenverzekering van Zorg en Zekerheid en personen die in aanmerking zijn gekomen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Wij weten dat er daarnaast nogal wat Waddinxveners zijn die wel recht hebben, maar geen bijstandsuitkering. Denkt u ook in aanmerking te komen? Neemt u dan gerust contact op met de gemeente.

Waarom deze regeling?

Het kabinet wil mensen die het hard nodig hebben een steuntje in de rug geven, zeker in de dure decembermaand. Daarom heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vijftig miljoen euro uitgetrokken voor huishoudens met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm.

Recht op andere vergoedingen?

Misschien blijkt uit de aanvraag dat u ook recht heeft op andere vergoedingen van de gemeente Waddinxveen. Veel huishoudens maken hier namelijk geen gebruik van. Ze laten het geld (bijzondere bijstand, langdurigheidtoeslag, deelname aan collectieve ziektekostenverzekering of kwijtschelding gemeentelijke belasting) liggen, vaak omdat ze denken er niet voor in aanmerking te komen.

Meer informatie

Wilt u in aanmerking komen voor de eenmalige gift van vijftig euro, dan kunt u zich wenden tot de afdeling Dienstverlening, loket Werk, Inkomen & Verstrekkingen. Het loket is op werkdagen voor alle vragen telefonisch te bereiken tussen 9.00 en 10.00 uur via tel. 624624. Dat kan tot 1 maart 2009, maar doe het zo snel mogelijk.

Via de website www.50eurovoorminima.nl kunt u snel en eenvoudig berekenen of u recht heeft op de eenmalige gift.

Aanvraagformulier

U kunt via een verkort aanvraagformulier de eenmalige utkering aanvragen. Dit eenvoudige formulier is te verkrijgen op het gemeentehuis of te downloaden via de website www.waddinxveen.nl.

Hoe hoog mag uw inkomen zijn?

Uw netto-inkomen mag niet hoger zijn dan 120% van de op u van toepassing zijnde bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. De maximale hoogte bedraagt:

Voor gehuwden / samenwonenden:


· Jonger dan 65 jaar


1.457,75.


· 65 jaar of ouder


1.531,42.

Voor alleenstaande ouders:


· Jonger dan 65 jaar


1.311,98

Voor alleenstaanden:


· Jonger dan 65 jaar


1.020,43


· 65 jaar of ouder


1.116,19

Voor personen jonger dan 21 jaar gelden andere bijstandsnormen. Ook kan vanwege uw woonsituatie een andere norm/toeslag/korting van toepassing zijn.

Hoe hoog mag uw vermogen zijn?

Er wordt niet naar uw vermogen gekeken.