Gemeente Waddinxveen


Collectieve ziektekostenverzekering 2009 voor mensen met een minimum inkomen

De gemeente Waddinxveen heeft, samen met een aantal andere gemeenten, een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten voor mensen met een minimum inkomen. Het gaat hier om de Zorg Zeker Polis met de aanvullende verzekering AV-Gemeente van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Bent u een Waddinxvener met een inkomen dat lager of gelijk is aan
120% van het minimuminkomen?

Dirk Lont, wethouder van Sociale Zaken, roept u hierbij op om gebruik te maken van een zeer voordelige zorgverzekering. Inwoners die gebruik maken van deze mogelijkheid krijgen naast een uitstekende dekking ook een forse korting op de premie van de verzekering van Zorg en Zekerheid. Hiermee kunt u bijna 23 euro per maand besparen. Uw aanvraag zien wij graag uiterlijk 20 december 2008 tegemoet.

De premie:

Doordat een aantal gemeenten dit collectief regelen krijgt u een korting van 10% op de premie.

ZONDER KORTING

MET KORTING

Basispakket (Zorg Zeker Polis)

EUR 93,95

EUR 84,55

Aanvullende(Standaard) verzekering

EUR 14,50

EUR 13,05

Totaal

EUR 108,45

EUR 97,60

AV-Gemeente

Wij vinden het belangrijk dat u goed verzekerd bent, daarom heeft de gemeente de aanvullende verzekering uitgebreid met de AV-gemeente standaard. De kosten hiervan nemen wij voor onze rekening. Hierdoor hebt u bijvoorbeeld recht op een hogere vergoeding voor een bril.

EUR 11,94

GRATIS

Totaal

EUR 120,39

Door u te betalen

EUR 97,60

De gemeentelijke collectieve verzekering levert u een voordeel op van EUR 22,79 per maand per polishouder.

De verzekering heeft een verplicht eigen risico van EUR 155,00 (op uw verzoek biedt Zorg en Zekerheid de mogelijkheid het bedrag in termijnen te voldoen).

Zorgtoeslag

Zoals u wellicht weet kunt u via de Belastingdienst een deel van de premie vergoed krijgen. Dit heet de Zorgtoeslag. De Zorgtoeslag heeft u over 2008 misschien al toegekend gekregen. Als er in uw situatie niets is gewijzigd wordt de Zorgtoeslag in 2009 automatisch toegekend. Mocht u hierover nog vragen hebben, of wanneer u de Zorgtoeslag voor het eerst wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met Belastingdienst, op telefoonnummer: 0800-0543

Makkelijk overstappen

Tot 1 januari 2009 kunt u uw huidige verzekering opzeggen en overstappen naar Zorg en Zekerheid. U wordt altijd geaccepteerd. Hiervoor hoeft u alleen het aanmeldings- en aanvraagformulier in te vullen en uiterlijk 20 december 2008 in te leveren bij de gemeente en wij regelen verder alles voor u. U kunt de formulieren ophalen bij de gemeente.