Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 3 december 2008


------

CNV Stads- en streekvervoer doet cao-voorstellen Multimodaal Vervoer

Streven tot samenvoeging cao's blijft

Samenvoeging van de cao Openbaar Vervoer (OV) en de cao Multimodaal Vervoer is nog altijd een belangrijk streven van CNV Stads- en streekvervoer. Het destillaat van beide moet de laatstgenoemde cao als uitgangspunt hebben.

Dat stelt de vakbond bij de presentatie van de voorstellen voor een nieuwe, eenjarige cao voor het multimodaal vervoer. De onderhandelingen starten woensdagmiddag 3 december. Vooralsnog is op 16 december een tweede gespreksronde voorzien.

"De werkgevers hebben eerder al die samenvoeging van cao's onderschreven. Wij willen dat streven graag herbevestigd zien door in deze onderhandelingen af te spreken dat we onderzoek doen. Dat onderzoek moet dan de kosten van een gescheiden en een samengevoegde situatie duidelijk maken", stelt onderhandelaar Wyb Kusters. Hij wil dit onderzoeksresultaat in de zomer van 2009 hebben.

CNV Stads- en streekvervoer wil een loonsverhoging met 3,5 procent op 1 januari 2009 met een beloningsvloer, zodat elke werknemer in de sector tenminste op 300 euro verhoging op jaarbasis kan rekenen. De eindejaarsuitkering wil de bond laten verhogen tot 3,5 procent.

De bond wil verder afspraken maken over inzetbaarheid van medewerkers en bevordering van diversiteit. Belangrijk punt daarbij is dat medewerkers vanuit hun eigen verantwoordelijkheid voor de gang van zaken in het bedrijf zelfstandig invloed nemen om bedrijfsprocessen waar zij bij betrokken zijn te verbeteren. Om dit kans van slagen te geven stelt de bond een geoormerkt budget voor bestemd voor (experimentele) projecten en activiteiten die bijdragen aan sociale innovatie in de bedrijven. Als concreet voorbeeld van diversiteit presenteert Kusters creativiteitsstages. Met dergelijke stages kunnen medewerkers hun blik verfrissen en de opgedane indrukken en ervaringen gebruiken in hun eigen of een andere toekomstige functie. Werknemers kunnen een plek uitkiezen waar zij, met behoud van hun loon, stage kunnen lopen. Bijvoorbeeld in een andere functie in het bedrijf of als vrijwilliger bij een maatschappelijke organisatie.