Gemeente Boekel


SMS-Alert nu ook in de regio Brabant-Noord

De gemeente en de politie zijn er om de veiligheid te waarborgen. Dat doen ze graag in samenwerking met burgers.
De politie Brabant-Noord en de regiogemeenten starten daarom met een nieuwe service: SMS-Alert. Burgers hebben zo de mogelijkheid om via SMS geïnformeerd te worden over onveilige situaties in de buurt. Ook kan de politie via SMS vragen extra alert te zijn op bijzondere situaties.


Verschillende politieregio's en gemeenten zijn al met dit systeem gestart. Wegens het succes bij pilotprojecten in de gemeenten Uden en Veghel is SMS-Alert nu ook beschikbaar in de overige gemeenten van de regio Brabant-Noord en dus ook in de Gemeente Boekel.

Wat is SMS-Alert?
SMS-Alert is een service waarmee de politie in staat is bewoners zeer snel te informeren over incidenten die zich in de nabije omgeving voordoen. De politie kan bijvoorbeeld informeren bij de vermissing van een kind of over overvallers naar aanleiding van een gepleegde overval en burgers vragen hier naar uit te kijken. Ook kan er bij ernstige incidenten een SMS-bericht gestuurd worden, zoals bij een grote brand met veel rookontwikkeling.

Kortom, alle informatie die de veiligheid in wijken vergroot, komt voor SMS-Alert in aanmerking. Berichten worden verstuurd aan de hand van postcodes. Burgers krijgen dus informatie over de directe omgeving. Ze kunnen telefonisch reageren via een nummer dat in het SMS-bericht vermeld wordt. Na ieder SMS-Alert informeert politie de burgers over de afloop.

Aanmelden SMS-Alert
Inwoners van de regio Brabant-Noord kunnen zich op de volgende wijze aanmelden:

· Maak het volgende SMS-bericht met uw mobiele telefoon: 'PBN' gevolgd door uw postcode en uw huisnummer (bijvoorbeeld: PBN5211VL41). Uw gegevens worden alleen gebruikt voor SMS-Alert.
· Stuur dit bericht naar nummer 8844. Voor het aanmeldingsbericht betaalt u de standaardkosten van een sms aan uw telecomoperator. De SMS-berichten die naar u verzonden worden, ontvangt u kosteloos.
· U ontvangt kort daarna een welkomst-SMS, met het bericht dat u bent aangemeld. In hetzelfde bericht staat een wachtwoord.
· Met uw eigen mobiele telefoonnummer en dit wachtwoord kunt u via de website van de politie Brabant-Noord ( www.politie.nl/ Brabant-Noord) uw gegevens raadplegen en wijzigen. Zo kunt u aangeven in welke periode u géén berichten van SMS-Alert wilt ontvangen (bijvoorbeeld als u op vakantie bent).

Afmelden

· Maak een SMS-bericht met de tekst PBNSTOP.
· Stuur dit bericht naar nummer 8844.

· Zodra u dit bericht heeft verzonden, krijgt u een ontvangstbevestiging en ontvangt u geen berichten meer.

Heeft u vragen?
Meer informatie over SMS-Alert is te vinden op
http://www.politie.nl > Brabant-Noord of telefonisch via 0900-8844.