Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 3 december 2008

Nuon topman Øystein Løseth tekent sponsorcontract met Nuon Solar Team

Zonnewagen Nuna5 gaat voor vijfde overwinning World Solar Challenge

Nuon heeft als hoofdsponsor van het Nuon Solar Team getekend voor de ondersteuning van de bouw van Nuna5 en deelname aan de tiende World Solar Challenge®. Deze vindt plaats van 25 tot 31 oktober 2009 in Australië. Voertuigen op zonne-energie uit diverse landen strijden voor een eerste plaats in een ruim 3.000 km lange race van Darwin naar Adelaide. Met de sponsoring laat Nuon zien wat de mogelijkheden zijn van zonne-energie.

Het Nuon Solar Team van TU Delft-studenten heeft de laatste vier edities van de World Solar Challenge® gewonnen. Elke editie werd Nuna sneller en compacter. De verwachting is dat ook tijdens de volgende Challenge records gebroken zullen worden De veertien nieuwe studenten die het vijfde Nuon Solar Team vormen, gaan ook dit keer voor de overwinning. Het team staat onder aanvoering van teamcaptain Rein van den Eijnde.

Met Nuna4 is een eerste stap gezet naar een echte auto die meer geschikt is voor dagelijks gebruik. Zo is normale autoverlichting aangebracht en kan de bestuurder rechtop zitten. Deze ontwikkeling zal in Nuna5 worden doorgezet. Het team zal de komende maanden werken aan het ontwerp. Nuna5 zal in juni 2009 worden gepresenteerd. Tot aan de race in oktober zal het team de zonnewagen testen en optimaliseren.

www.nuonsolarteam.nl

Over Nuon
Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden. Nuon heeft met ingang van 1 juli 2008 het bedrijf organisatorisch gesplitst in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. Vanaf die datum functioneren beide ondernemingen operationeel zelfstandig onder een financiële holding en onder een gezamenlijke Raad van Bestuur.

Voor meer informatie (