Werken bij de politie

Persberichten stad Utrecht, 08.30 uur

Utrecht, 03-12-2008

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 december heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 01.05 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bestuurder met hoge snelheid over de Gansstraat rijden. De 35-jarige automobilist uit Utrecht werd aan de kant gezet en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 400 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Zes jongens aangehouden voor diefstal van en fiets

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie zes jongens aangehouden omdat ze geprobeerd hadden en fiets te stelen.

Via het cameratoezicht zagen medewerkers dat een aantal jongens bij het winkelcentrum aan de Seinedreef een fiets probeerde te stelen. Op weg naar de Seinedreef bleek dat de jongens waren weggelopen in de richting van het postkantoor. Hier werden de verdachten twee van 13, twee van 14 en één van 15 jaar oud allen uit Utrecht aangehouden. Van alle jongens werd een verklaring opgenomen. In overleg met de ouders zal voor een aantal jongens een Haltstraf gekozen worden.

Aangehouden voor heling

UTRECHT Op de Willem van Noortstraat heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van het in bezit hebben van gestolen motorscooters.

Door getuigen werd omstreeks 13.15 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat drie jongens zich verdacht gedroegen. Een politieman in burger zag dat de jongens zich verdacht ophielden in de omgeving van een portiek aan de Willen van Noortstraat. Uiteindelijk werden de jongens allen 16 jaar uit Utrecht - aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij een box troffen de agenten twee motorscooters aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De scooters werden voor onderzoek in beslag genomen. De verdachten voor verhoor ingesloten.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Universiteitsweg heeft de politie dinsdag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 09.55 en 12.35 uur werden 1209 voertuigen gecontroleerd. Voor 117 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.