Provincie Noord-Holland

Datum

3-12-2008

Onderwerp

Van Ravesteyn-Kramer waarnemend burgemeester Bloemendaal


De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts, heeft in overeenstemming met een delegatie van het gemeentebestuur van de nieuwe gemeente Bloemendaal, besloten mevrouw drs. M.J. van Ravesteyn-Kramer te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bloemendaal.

De vorige burgemeester, de heer W.H. de Gelder heeft per 1 december 2008 zijn functie neergelegd omdat hij per genoemde datum benoemd werd tot burgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester zal worden gestart. De invulling van de burgemeestersvacature zal ruim een half jaar in beslag nemen. Het is beleid van de commissaris van de Koningin in dergelijke omstandigheden een waarnemend burgemeester te benoemen.

Mevrouw M.J. van Ravesteyn-Kramer is sinds 1995 Hoogheemraad (DB) van het waterschap Schieland en de Krimpenerwaard; sinds oktober 2003 is zij hier loco-dijkgraaf. Mevrouw Ravesteyn-Kramer is voornamelijk verantwoordelijk voor de portefeuilles p&o, belasting, facilitaire zaken, handhaving en communicatie. Daarvoor was zij van 1998 tot 2006 gemeenteraadslid / fractievoorzitter van de gemeente Rotterdam. Mevrouw Ravesteyn-Kramer is lid van D66 en 60 jaar oud.

De nieuwe waarnemend burgemeester treedt per 8 december 2008 in functie in de gemeente Bloemendaal en tevens daarop aansluitend per 1 januari 2009 in de nieuw te vormen gemeente Bloemendaal. De nieuwe gemeente Bloemendaal zal op 1 januari 2009 ontstaan uit de samenvoeging van de huidige gemeenten Bloemendaal en Bennebroek.