Werken bij de politie

Persbericht Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 03-12-2008

Utrechter aangehouden; politie lost 9 inbraken op

NIEUWEGEIN Een 30-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Hij liep tegen de lamp toen een surveillerende politieman de Utrechter zag rijden over de Graaf Florisweg in een stationmodel personenauto, die zo zwaar was beladen dat de trekhaak bijna het asfalt raakte.

Uit controle bleek dat vrijwel de gehele auto was beladen met volle boodschappentassen en vuilniszakken met kleding volgens de Utrechter. Echter uit één van de vuilniszakken stak geen kleding, maar was een deel van een lcd-scherm te zien. De politieman informeerde naar de herkomst waarop de Utrechter verklaarde dat hij tweedehands computers en laptops had gekocht op een beurs in België. Na het natrekken van het serienummer bleek dat de laptop was gestolen bij een inbraak in een kantoor in Zaltbommel medio oktober 2008 waarbij nog 20 laptops waren buitgemaakt.

Hierop werd de Utrechter aangehouden en samen met de auto overgebracht naar het bureau. Na inventarisatie van de lading bleek het te gaan om een docking-station, 22 lcd-beeldschermen, 17 desktops, 51 laptops en 128 usb-sticks. De goederen waren buitgemaakt bij inbraken in kantoren in Zeist, Hoevelaken, Utrecht en Zaltbommel. De politie kon aan de hand van de goederen 9 aangiftes oplossen. De in verzekering gestelde Utrechter wordt woensdag 3 december voorgeleid bij de rechter-commissaris te Utrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.