Ingezonden persbericht


IDS Scheer breidt ondersteuning voor corporate compliance- en risk-management uit

Nieuwe versie ARIS Risk & Compliance Manager biedt mogelijkheden om risico's vast te leggen,te analyseren en te beheren

Den Haag, 3 december 2008 - IDS Scheer breidt de functionaliteit van zijn ARIS-oplossing voor governance-, risk- en compliance-management (GRC) verder uit. De nieuwste versie van ARIS Risk & Compliance Manager helpt bedrijven bij het snel vaststellen en beheren van probleemsituaties en operationele risico's. Zo kunnen zij hun prestaties continu verbeteren.

Een toenemend aantal regels (waaronder Sarbanes-Oxley en de Achtste EU-richtlijn) en steeds hardere sancties op overtredingen maken governance-, risk- en compliance-management belangrijker dan ooit. Een belangrijke voorwaarde voor effectief GRC-beheer is een goed functionerend intern-controlesysteem. Naast compliance-management is er mede door de wereldwijde kredietcrisis ook steeds meer focus op risk-management. Vooral banken kijken naar professionele tools op dit gebied.

Medio 2008 bracht IDS Scheer versie 3.1 van ARIS Risk & Compliance Manager uit als onderdeel van de ARIS Business Performance Edition. De module voor operationeel risicomanagement helpt bedrijven bij het vaststellen en vastleggen van operationele risico's (bijvoorbeeld financiële risico's). Met behulp van issuemanagement zijn de risico's vervolgens te evalueren en te beheersen. De nieuwe module biedt ook mogelijkheden voor het identificeren van, en snel communiceren over probleemsituaties, zodat ze op korte termijn op te lossen zijn. De module voorziet verder in een transparante manier om het verbeteringsproces constant te volgen in relatie tot het interne-controlesysteem. Dat biedt zowel het management als de auditors de nodige voordelen.

De nieuwe versie van ARIS Risk & Compliance Manager wordt op dit momenteel geïmplementeerd bij Technip, dat in Europa, Azië en het Midden-Oosten actief is in engineering en projectmanagement in de olie- en gaswinning. Het bedrijf koos voor deze oplossing, omdat deze de integratie van interne-controleprocessen in workflows ondersteunt. Benjamin Leistner, manager Internal Control bij Technip Group: "Wij willen vooral gebruikmaken van de testfuncties en daarnaast het verzamelen van de resultaten stroomlijnen. De functies voor deficiëntie-evaluatie en issuemanagement bieden ons de mogelijkheid om actieplannen op te volgen, die gericht zijn op het opsporen van deficiënties en het efficiënt implementeren van oplossingen. Aangezien proces- en controle-eigenaren en alle anderen die betrokken zijn in het evaluatieproces, over dezelfde geïntegreerde tool beschikken, verwachten we te besparen op kosten en tijd. Deze oplossing zal ons ook helpen om in te spelen op de steeds strengere interne-controlestandaarden van het management en het auditcomité."

"We zijn erg enthousiast dat we nu deze nieuwe functionaliteit voor operationeel risicobeheer kunnen leveren. Door trendanalyses te combineren met kwalitatieve en kwantitatieve risicoanalyses, hebben managers een volledig beeld van de risicosituatie in hun onderneming. Daardoor is heel snel actie te ondernemen, kan een onderneming onnodige schade voorkomen en zijn het aantal schadelijke gebeurtenissen te reduceren. Met deze toevoegingen op ARIS Risk & Compliance Manager is het nu mogelijk om op een zeer efficiënte manier in te spelen op de eisen rond compliancy- en risk-management", zegt dr. Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer en verantwoordelijk voor productstrategie en ontwikkeling.

###

Over IDS Scheer
IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. Ongeveer drieduizend medewerkers in ruim zeventig landen ondersteunen de zevenduizend klanten van het bedrijf. In 2007 realiseerde IDS Scheer een omzet van 394 miljoen euro. IDS Scheer is in 1984 opgericht door professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland) en heeft dochterbedrijven in 28 landen.