Ingezonden persbericht


IT Job Board.nl: maakt werk ziek of gezond?

IT-wervingssite onderzoekt invloed van werk op gezondheid

Amsterdam, 3 december 2008 - Uit onderzoek van IT Job Board blijkt dat bijna zeventig procent van de ondervraagden meent dat hun baan invloed heeft op hun gezondheid. Bijna tachtig procent van deze groep vindt dat het werk zijn of haar gezondheid negatief beïnvloedt. Daarentegen ziet ruim twintig procent een positieve invloed van hun baan op zijn of haar gezondheid.

Het hoge percentage van respondenten dat meent dat hun baan een negatieve invloed heeft op hun gezondheid, is opvallend. Dit aangezien deze groep ondervraagden aangeeft dat hun werkgever investeert in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de werknemers (twintig procent). Ook geven deze respondenten aan dat hun organisatie de werkplek inzet om een gezonde levensstijl te bevorderen (7,3 procent). 8,7 procent verklaart dat de werkgever werknemers steunt om aan het werk te blijven of werknemers stimuleert om zo spoedig mogelijk terug te keren naar de werkvloer als zij gezondheidsproblemen ontwikkelen.

Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat werkgevers medewerkers op een meer praktische manier stimuleren gezond te leven door bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportclub aan te bieden (17,3 procent) of een sportdag te organiseren (4,7 procent). Bij 5,3 procent van de werkgevers worden cursussen gegeven op het gebied van gezondheid en veiligheid, tien procent biedt fruit en sapjes op de werkvloer aan.

Hoewel een aanzienlijk percentage van de ondervraagden beweert dat werk een negatieve invloed op de gezondheid heeft, blijkt uit het onderzoek dat het ziekteverzuim van de ondervraagden redelijk laag is. 58 procent verzuimt drie dagen of minder per jaar door ziekte. 16,7 procent meldt zich zeven of meer dagen per jaar ziek. De resterende 25, 3 procent is vier tot zes werkdagen per jaar ziek.

Voor dit onderzoek ondervroeg IT Job Board IT-professionals in Nederland, die via IT Job Board een nieuwe baan zoeken of op de e-maillijst van de website staan. Het betreft IT-personeel dat in verschillende specialisaties en functies binnen de IT werkzaam is.

Over IT Job Board
IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en de rest van Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database van 53.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere LogicaCMG, Atos Origin, Orange, Compuware, CSC, Dell, Getronics PinkRoccade, Meeus, DHL en Tridion.

Ingezonden persbericht