Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 3 december 2008

Vathorst krijgt jongerencentrum naast Sk8park

Vathorst krijgt een jongerencentrum. Het nieuwe centrum grenst aan Sk8park Amersfoort. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau AG NOVA uit Amersfoort. In het ontwerp staat de overgang van de stad (harde kant) naar de weilanden (zachte kant) centraal. Dit is onder andere terug te vinden in het bijzondere, met gras begroeide dak.

Het jongerencentrum krijgt door de week een wijkgerichte functie met onder andere curssussen en sport- en inloopactiviteiten. Voorbeelden van activiteiten zijn streetdance, kickboksen, drama en rap- en dj-cursussen. In het weekend vervult het centrum een stedelijke functie voor uitgaande jongeren. Welzijnsorganisatie Versa gaat de nieuwe locatie beheren. Bij de totstandkoming en uitvoering van de programmering wil Versa jongeren, volwassenen en andere Amersfoortse organisaties betrekken. Deze betrokkenheid moet resulteren in een centrum met een open en veilig karakter waar jongeren graag komen en ouders zich ook welkom voelen.

Ontmoeten, plezier maken en talenten ontwikkelen
Gert Boeve, wethouder Jeugd: "Het is fantastisch dat de stad er een plek bij krijgt waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, waar ze lol kunnen hebben en hun talenten kunnen ontwikkelen. In het nieuwe jongerencentrum kunnen ze dat in een prettige en veilige omgeving doen. Het centrum wordt straks gerund door jongerenwerkers. Met zoveel jongeren in Vathorst en in de rest van de stad is er behoefte aan een ruimte zoals deze. Het ontwerp van het jongerencentrum past goed in de omgeving; met aan de ene kant Sk8park Amersfoort en een groene uitstraling aan de andere zijde richting de wijk." Het nieuwe jongerencentrum bestaat onder andere uit een oefenruimte, een ontmoetingsruimte, een kantoor en twee zalen. De oppervlakte bedraagt 400m² met een groene buitenruimte van nog eens 400m². Aan weerszijden van het gebouw komen trappen die bezoekers en toeschouwers van Sk8park Amersfoort als tribune kunnen gebruiken. Het college van B&W heeft bijna 1.4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de realisatie van het jongerencentrum. De bouw start in de tweede helft van 2009.

Noot voor de redactie,