Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelveen, 3 december 2008

Logica start internationale zoektocht naar innovatieve ondernemers

Winnaar 'elevator pitch' maakt kans op strategisch partnership

ICT-dienstverlener Logica lanceert het 'Global Innovation Venture Partner Programme'. Kleine en middelgrote ondernemingen krijgen de kans hun innovatieve producten en diensten in een elevator pitch te presenteren aan het senior management team van Logica. De beloning voor het beste voorstel is de kans om strategisch partner te worden en daarmee toegang tot het wereldwijde klantennetwerk van Logica. De partners gaan vervolgens gezamenlijk aan de slag om het concept bij de grote groep prominente klanten van Logica in de praktijk toe te passen. Daardoor profiteren beide ondernemingen van dit partnership.

'Het doel is het vinden en leveren van duurzame innovatie voor alle betrokkenen. Kleine bedrijven missen vaak het netwerk en de mensen om hun innovatieve plannen breed in te zetten. De winnaar krijgt nu de kans om als erkend Logica-partner gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van Logica, waardoor zij klanten kunnen bereiken die voorheen onbereikbaar waren,' aldus Gerben Mak, Director Innovation van Logica Nederland.

De zoektocht loopt zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Denemarken, Frankrijk, Portugal en India. De competitie vindt plaats in twee rondes. De eerste ronde is nationaal. De top-5 van de aangemelde bedrijven presenteert haar plannen voor een jury die is samengesteld uit nationale topmanagers van Logica. De winnaar gaat door naar de internationale eindronde. Hier doet de finalist zijn elevator pitch in concurrentie met de winnaars uit de andere zeven landen voor het oog van een groep van internationale topmanagers van Logica. De winnaar van de grote finale mag zich partner van Logica noemen.

De aanmelding start vandaag en loopt tot 11 januari 2009. De landenwinnaars worden eind februari bekendgemaakt. De eindronde vindt eind maart plaats.

Bedrijven die zichzelf (of anderen) willen nomineren, gaan naar www.logica.com/givp2009.