Gemeente Leiden

Persbericht 3 december 2008
081000-a

RAAD STEMT IN MET AANBEVELING HERBENOEMING BURGEMEESTER

De gemeenteraad van Leiden heeft gisteravond ingestemd met de positieve aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden om de burgemeester van Leiden voor zes jaar te herbenoemen.

De ambtstermijn van de burgemeester van Leiden, de heer drs. H.J.J. Lenferink loopt op 15 mei 2009 af. Ruim voor die tijd moet de gemeenteraad een aanbeveling aan de minister van BZK opstellen voor de herbenoeming. Deze aanbeveling is opgesteld door een commissie uit de Raad.

Op 23 september 2008 heeft de Raad deze commissie ingesteld. De commissie bestaat uit alle fractievoorzitters in de Leidse Raad. Zij heeft met een groot aantal betrokkenen, die functioneel met de burgemeester te maken hebben, gesproken. Toetsingskader in de gesprekken was de profielschets uit 2002 die is gebruikt voor het werven van de burgemeester. Met de burgemeester zijn de conclusies van deze gesprekken besproken. Ook heeft de burgemeester zelf aangegeven hoe hij aankijkt tegen zijn functioneren. Op grond van de conclusies van alle gesprekken heeft de commissie de Raad geadviseerd om de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden aan te bevelen de heer drs. H.J.J. Lenferink te herbenoemen als burgemeester van Leiden. De aanbeveling van de Raad van Leiden zal door de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland aan de Minister worden doorgestuurd.

Op alle aan de openbare aanbeveling ten grondslag liggende stukken, ook nu de aanbeveling is vastgesteld, rust volstrekte geheimhouding. Dit op grond van de circulaire van de Minister van BZK nr. bk01/96074.


- Einde bericht -