Persbericht

Manhattan Associates benoemt Pieter Van den Broecke tot managing director Centraal-Europa Aanstelling van meertalige Belg onderstreept Manhattan's streven om het succes in Nederland, België en Duitsland verder uit te bouwen

Nieuwegein - 3 december, 2008 - Manhattan Associates, wereldwijd leverancier van supply chain-oplossingen, heeft Pieter Van den Broecke aangesteld als managing director Centraal-Europa. In deze rol is hij onder meer verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en groei in Centraal-Europa. Van den Broecke rapporteert aan Steve Smith, senior vice president EMEA bij Manhattan Associates. De aanstelling volgt op een recordjaar voor Manhattan Asscociates in de EMEA-regio.

Manhattan Associates, dat onder Centraal-Europa Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland schaart, verwacht dat de aanstelling van Pieter Van den Broecke als springplank fungeert bij het voortbouwen op het succes dat in de afgelopen jaren in de regio is behaald. Onder leiding van Van den Broecke wil Manhattan de banden met bestaande klanten en partners versterken en zijn klantbestand in de regio verder uitbreiden. Pieter Van den Broecke werkt vanuit het Nederlandse kantoor van Manhattan Associates, gevestigd in Nieuwegein.

Voordat Van den Broecke bij Manhattan Associates in dienst trad, was hij werkzaam als directeur bij Credant Technologies, leverancier van databeveiligings- en encryptiesoftware. Daarvoor was hij in diverse functies in totaal vijftien jaar werkzaam bij i2 Technologies en Numetrix. Hiermee heeft Van den Broecke veel ervaring in de supply chain-industrie.

Bij i2 Technologies, leverancier van supply chain management-software, was Van den Broecke één van de eerste medewerkers van de Europese tak van het bedrijf. Hij vervulde de posities van senior director Retail EMEA, director Solution Consulting en director Product Management. Bij Numetrix, leverancier van supply chain optimalisatie-oplossingen, werkte Van den Broecke als implementatie consultant.

De aanstelling heeft tot gevolg dat een ander lid van Manhattan's senior managementteam, Jan-Paul Boos, zich weer volledig kan richten op de verdere groei van het bedrijf in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EEMEA). Jan-Paul Boos combineerde de nieuw gecreëerde functie van managing director Centraal-Europa sinds maart met zijn werkzaamheden in de EEMEA-regio. De activiteiten in beide regio's zijn in deze periode gegroeid en Manhattan verwacht dan ook met de aanstelling van Pieter Van den Broecke de dienstverlening en klanttevredenheid verder te verbeteren en een groeistrategie voor beide regio's door te zetten in de komende jaren.

"We hebben hard gewerkt om onze oplossingen aan te laten sluiten bij de vraag in de EMEA-regio en sterk geïnvesteerd in onze organisatie. Hierdoor kunnen we onze klanten lokaal ondersteunen in een aantal van de belangrijkste markten in de regio", zegt Steve Smith, senior vice president EMEA bij Manhattan Associates. "Met een snelgroeiend aantal bedrijven dat Manhattan Associates kiest als hun strategische supply chain-technologieplatform, werd het belangrijk om het EMEA-team verder te versterken. Jan-Paul Boos heeft in de laatste kwartalen een uitstekende prestatie geleverd door niet alleen het Centraal-Europese team te leiden en uit te breiden, maar tegelijkertijd sturing te geven aan de groei van het partnerkanaal in de EEMEA-regio. Met de veranderende focus van Jan-Paul en de aanstelling van Pieter Van den Broecke in Centraal-Europa zijn we nog beter in staat om de groeikansen in iedere regio te benutten. Pieter Van den Broecke brengt veel ervaring in de supply chain-markt met zich mee. Gecombineerd met zijn staat van dienst en leidinggevende kwaliteiten zal dit van grote waarde zijn bij het leiden van ons Centraal-Europese team."

(549 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software,
-processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan SCOPE(TM) is een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van SCOPE levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .