Ingezonden persbericht


Date: Wed, 3 Dec 2008 12:12:20 +0100

Persbericht
Nijmegen, 3 December 2008

www.vindbetervlees.nl
Nieuwe website wijst de weg naar diervriendelijker vlees

Iedereen die wél vlees wil eten, maar liever niet uit de bio-industrie, kan vanaf vandaag terecht op de nieuwe website vindbetervlees.nl, van Compassion in World Farming (CIWF). In een paar minuten lees je daar niet alleen wat beter, diervriendelijker vlees is, maar ook hoe je het kunt herkennen en waar je het kunt kopen.

Verreweg het meeste vlees in de Nederlandse supermarkten en slagerijen is afkomstig uit de bio-industrie. Het komt van dieren die maar kort leefden in veel te krappe kooien of hokken, zonder daglicht of stro. Gelukkig is er ook diervriendelijker vlees te koop, van dieren die een beter, natuurlijker leven leidden. Dat vlees is echter vaak moeilijk te vinden en veel mensen weten niet hoe het te herkennen.

Met vindbetervlees.nl wil Compassion in World Farming meer bekendheid geven aan het EKO-keurmerk, het Scharrel-keurmerk en het Beter Leven-kenmerk. Deze drie beeldmerken maken het de consument makkelijk te kiezen voor vlees dat geproduceerd werd met meer respect voor het welzijn van dieren. Het EKO-keurmerk garandeert een zeer goed dierenwelzijn, is makkelijk te herkennen en EKO-vlees is in veel supermarkten verkrijgbaar. Toch kiest CIWF er niet voor dit als het enige alternatief voor het bulkvlees uit de bio-industrie te presenteren. Op vindbetervlees.nl lees je óók meer over scharrelvlees en het 'Beter Leven' kenmerk, de andere beeldmerken waaraan je diervriendelijker vlees kunt herkennen.

Diervriendelijker vlees is altijd duurder dan het goedkope vlees uit de bio-industrie. Dit bezwaar is makkelijk te ondervangen door minder (vaak) vlees te eten. Kiezen voor minder en beter vlees is bovendien niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor het milieu en het klimaat, aldus CIWF.

Vlees of vleesproducten die een van de drie genoemde beeldmerken (EKO, scharrel of Beter Leven) mogen voeren kunnen met naam en toenaam op vindbetervlees.nl vermeld worden. Producenten worden uitgenodigd deze producten daarvoor aan te melden bij CIWF.