Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
3 december 2008


--Persbericht-

De Hofbeek komt terug in het Wentholtpark

In 2009 wordt een begin gemaakt met de herinrichting van het Wentholtpark. Het water krijgt er weer een prominente plek en er komen themagebieden die aansluiten bij de beleving van bewoners en bezoekers. Bij de herinrichting worden de omwonenden en de school KSG Marianum nauw betrokken.

Het hele gebied van Flierbeek tot Beekdal maakt deel uit van de hoofdgroenstructuur van Lichtenvoorde. In het project Wentholtpark gaat het om het gebied tussen de Flierbeek (aan de Aaltense kant van het park) en de HB Sterenborgstraat (grens met het huidige sportveld naast de Hamelandhal). Eén van de uitgangspunten is dat het water, de Hofbeek, weer een prominente plek krijgt. Ooit vormde de Hofbeek een bovengrondse verbinding tussen de Flierbeek en het Beekdal (bij de Richterslaan). De Hofbeek loopt nu grotendeels ondergronds, maar moet in de nieuwe plannen weer zoveel mogelijk zichtbaar worden. De Hofbeek zal straks ook het regenwater van de woonomgeving, de Markt en de Nieuwmarkt gaan verwerken. In de plannen voor ontwikkeling van de sporthallen en de herinrichting van het gebied Centrum-Oost worden de plannen voor het water ook opgenomen.

Thema's
In de aanloop naar de ontwikkeling van een visie voor het Wentholtpark is al gesproken met diverse betrokkenen, waaronder de buurtvereniging en het Marianum. In de visie wordt het Wentholtpark verdeeld in een aantal gebieden die elk een bepaald thema meekrijgen: natuur, spel&educatie en park. De invulling van deze thema's komt tot stand in nauwe samenwerking met de omliggende wijken, de buurtverenigingen en het Marianum. Hiervoor wordt een ontwerpteam opgericht, onder andere samengesteld uit vertegenwoordigers van de wijken en het Marianum. Het nieuwe Wentholtpark maakt heel nadrukkelijk de verbinding met het Marianum vanuit het thema spel&educatie. Via interactieve bijeenkomsten krijgen alle betrokkenen ruime gelegenheid om hun eigen ideeën in te brengen. Dit naar het voorbeeld van het centrumplan, waarin de nauwe samenwerking heeft geleid tot een groot draagvlak voor het uiteindelijke resultaat.

Informatie
Op dit moment wordt een offerte opgevraagd voor de voorbereidende werkzaamheden. Zodra dit klaar is kan het project openbaar worden aanbesteed. Nog deze maand gaat er een brief naar de omwonenden van het Wentholtpark. Daarin wordt een oproep gedaan om zich aan te melden voor het ontwerpteam, dat een eerste schets gaat maken over de inrichting van het park. Zodra een eerste ontwerp gemaakt is wordt dit teruggekoppeld naar de wijken op een informatieavond en volgt meer informatie via de gemeentepagina's in de Elna/ Groenlose Gids en de website www.oostgelre.nl.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 39 35 52.
-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --