Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 3 december 2008, Franker Courant

Ontheffing, Doorbreken Aanhoudingsplicht en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan, waarna met toepassing van artikel 50, lid 3 van de Woningwet de aanhoudingsplicht ex artikel 50, lid 1 van de Woningwet te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:

* het vergroten van de woning op het perceel plaatselijk bekend Kiesterzijl 18, 8801 PH te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 46, lid 4 van de Woningwet en artikel 50, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 4 december 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Ontheffing en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub c van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

* het oprichten van een woning aan de Aestervaart naast nummer 5 (Rietbuurt, kavel 5), 8801 ZG te Franeker

Op grond van het bepaalde in artikel 3.6, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 4 december 2008 gedurende drie weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Geen zienswijzen en verlening monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:

* R. Thomas voor het renoveren van de woning op het perceel Hitzumerweg 3 te Achlum.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een monumentenvergunning onder voorwaarden is verleend voor de bovenstaande aanvraag.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Besluiten college van b&w 25 november 2008

Uitvoeringsprogramma Duurzaam Veilig Franekeradeel, Jaarprogramma 2009.
Besluit:

1. Instemmen met het Uitvoeringsprogramma Duurzaam Veilig Franekeradeel voor 2009.

2. Raadscommissie in december a.s. informeren.

Subsidietoekenning groot onderhoud Harnehal 2008. Besluit:
Een subsidie van 19.269,80 euro verlenen voor het groot onderhoud aan de Harnehal in 2008 Wonen Noordwest Friesland.

Subsidieverzoek maatjesproject Support Fryslan. Besluit;
Geen subsidie verlenen aan het maatjesproject van Support Fryslan.

Jaarverslag welstand 2007.
Besluit:
Het welstand jaarverslag Franekeradeel aan de raadscommissie aanbieden met het voorstel om het voor kennisgeving aan te nemen.

Handhavingsnotitie Fysieke Leefomgeving Franekeradeel 2008 - 2011. Besluit:

1. Vaststellen van de Handhavingsnotitie Fysieke Leefomgeving Franekeradeel 2008-2011.

2. De handhavingsnotitie ter kennis brengen in de Raadscommissie van 11 december 2008.

3. Kosten van de uitvoering van de landelijke en regionale prioriteiten worden geraamd op 8.000,00 euro te dekken uit de post "Onvoorzien eenmalig 2009".

Reactiebrief afwijzing subsidieverzoek.
Besluit:

1. Kennisnemen van de binnengekomen reactiebrief van de Stichting Behoud Kerkorgel Sixtuskerk Sexbierum;

2. Akkoord gaan met de reactiebrief.

Franeker, 3 december 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
T. Twerda, loco-burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.