Gemeente Goirle

Nota Economisch Beleid

Aanleiding
De gemeenteraad stelde in januari 2008 de Toekomstvisie Goirle 'Groen en Sociaal' vast. Vanuit drie invalshoeken wordt hierin de toekomst van Goirle beschreven, waaronder de economische invalshoek.

In de Toekomstvisie is beschreven dat de gemeente op het gebied van de economische ontwikkeling een kwaliteitsslag wil maken met de revitalisering van Tijvoort, ontwikkeling van het Kloosterplein en het benutten van kansen op het gebied van recreatie en zorg.


+ Ambitie van de nota economisch beleid

Totstandkoming van de nota
De nota is opgesteld in nauw overleg met een partijen 'uit het veld'. Zo werd het gehele proces bewaakt door een begeleidingscommissie waarin vertegenwoordigers zaten van de Kamer van Koophandel, Z.L.T.O., Stichting Detailhandel Goirle, Ondernemerscontact Goirle en vertegenwoordigers van de gemeente.

Realisatie
Om het beleid daadwerkelijk tot uitvoering te brengen is een twintigtal acties benoemd. De rol van de gemeente is hierbij met name faciliterend en regisserend. De gemeente voerde daarom de functie van een bedrijfscontactfunctionaris in. Zijn gegevens de heer Marco de Bruin, telefoon: 5310 673.

De nota Economisch Beleid Zie het origineel