Barclays Bank stapt wereldwijd over op Groene Gebouwen


GEMERT, 20081203 -- Barclays Bank gaat samen met Distech Controls Europe (DCE) al haar vestigingen C02-neutraal inrichten. In 2012 moeten alle vestigingen gereed zijn. De te volgen strategie van Barclays Bank omvat het terugdringen van C02 emissies door verbetering van de energie-efficiëntie.

Om dit te kunnen bereiken moest de duurzame oplossing voorzien in:

* Toekomst bestendigheid
* Open technologie, gebaseerd op internationale standaarden en onafhankelijk van leveranciers
* Kant-en-klare producten, wereldwijd verkrijgbaar en ondersteund
* Afschrijving binnen 3 jaar plaatsvinden
* Geautomatiseerde & remote monitoring van de gebouwen
* Geautomatiseerde & remote milieu monitoring & controle
* Geautomatiseerde & remote kritische alarmbeheer

Uiteindelijk heeft Barclays voor haar wereldwijde roll-out gekozen voor Distech Controls Europe met toepassing van 2 webserver technologieën: i.LON® Smartserver van Echelon en de Webserver van Tridium.

De oplossing:
DCE levert voor Barclays standaard oplossingen waarbij haar unieke draadloze/batterijloze sensor technologie de belangrijkste basis is. Om in 2012 op te leveren zullen de diverse arbeidsintensieve taken geminimaliseerd moeten worden.
Deze draadloze technologie van EnOcean® maakt gebruik van omgevingsvariabelen zoals licht, temperatuur en trillingen om in haar eigen energie te kunnen voorzien.
Het concept van DCE is erop gebaseerd om de gehele klimaatinstallatie te voorzien van intelligente besturing waarbij energiebesparing met behoud van comfort gerealiseerd wordt.
Tevens wordt zowel water-, gas- als ook electriciteitsverbruik gemeten. Deze metingen worden door slimme, gecertificeerde meters gedaan waardoor Barclays ook in staat is om geautomatiseerd rekeningen naar huurders te versturen. Daarnaast worden alle soorten meldingen gebaseerd op alarmen alsook over verbruik gemaild naar de desbetreffende veranwtoordelijke.
Het systeem bewaart al deze gegevens 10 jaar.

Daarnaast heeft DCE een Internet concept ontwikkeld waarbij men op eenvoudige wijze in staat is om 20.000 gebouwen te beheren. Elke gebruiker kan met een naam en wachtwoord inloggen en krijgt zo op eenvoudige wijze toegang tot de gebouwen die onder zijn beheer vallen.
Eenmaal in een gebouw krijgt de gebruiker een dashboard te zien welke via Widgets zelf te configureren is. Hij kan dus instellen welke metingen, alarmen en meters hij wil zien. Van alles is een grafiek op te vragen en kan ook zo nodig analyses maken.
Ook kan men via de website zelf grenswaarden invullen. Een typisch voorbeeld hiervan is bijv. een streefverbruik van electriciteit in die week. Mocht deze genaderd zijn dan zal de gebruiker automatisch via een email op de hoogte gesteld worden. Dit geldt ook voor gewenste kamertemperatuur instellingen als deze niet realistisch zijn en een hoog verbruik ten gevolg kunnen hebben.
Dit concept heet My Building(TM).


"Gebruiksgemak staat voorop want een systeem valt of staat bij het gebruik van de gegenereerde data. Internet is hiervoor een geaccepteerd medium en de gebruiker is hierdoor onafhankelijk van haar werkplek en van leveranciers specifieke software", aldus Johan Schakenraad, directeur DCE. " "Met name dat laatste zou door elke gebruiker niet meer geaccepteerd moeten worden in deze huidige tijd van openheid van technologieën. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de nieuwe generatie gebouwbeheerders zal afdwingen dat technologieën open en toegankelijk dienen te zijn. Zij zijn opgegroeid met Internet en zullen hier op gaan standaardiseren."




DCE levert alleen volledig Open systemen waardoor Barclays met haar groene gebouwen een gegarandeerde toekomst tegemoet kan gaan. Deze Open systemen zijn gebaseerd op de internationale LONMARK® standaarden en zijn ontwikkeld door verscheidene leveranciers om zo de uitwisselbaarheid van gegevens maar ook van producten te kunnen garanderen.

Inmiddels hebben ook andere grote ketens hun interesse getoond in dit concept en heeft ook McDonalds wereldwijd voor dit concept gekozen.



Over Distech Controls:
Distech Controls ontwerpt, fabriceert en verkoopt toonaangevende systeemoplossingen op het gebied van gebouwenautomatisering voor HVAC, verlichting en aangepaste applicaties. Daarmee bevordert zij de energie- en kostenefficiënte werking van gebouwen met behoud van een optimaal comfort. Opgericht in 1995, Distech Controls is gevestigd in Quebec, Canada, met kantoren in Canada, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten.
Voor meer informatie: www.distech-controls.com

Distech Controls Europe
Henny van de Bovenkamp
Marketing Manager Europe
hvdbovenkamp@distech-controls.eu