Student Cingel College maakt kans op nacht in Glazen Huis


Opbrengsten van Refugee-benefietfeest voor goede doel

Breda, 20081203 -- Margo Dubbeldam, 2e jaars student Toerisme aan het Cingel College, is met haar REFUGEE-benefietfeest een van de tien kansmakers voor een nacht in het Glazen Huis van 3FM. Het schoolfeest is slechts één van de vele acties die voor het goede doel georganiseerd wordt door de studenten van het Cingel College.

Margo en vijf andere meiden uit haar klas organiseren op 18 december een schoolfeest in Showtime. De opbrengst van het feest uit entree en garderobe is bestemd voor de Serious Request actie van 3FM. Met deze actie is Margo door 3FM uitgekozen als een van de 10 personen die kans maakt op een overnachting in het Glazen Huis. Ze hebben ook een speciale website gemaakt: www.refugeebreda.hyves.nl. Via deze site kunnen ook kaartjes worden besteld.

De komende week heeft zij zoveel mogelijk stemmen nodig. Stemmen kan via de site www.seriousrequest.nl tot 9 december. Wanneer Margo in de top 3 terecht komt, wordt zij "geadopteerd" door een van de dj's en begint de wedstrijd pas echt. Degene die tussen 9 en 19 december het meeste geld in kan zamelen is de winnaar en mag een nacht in het Glazen Huis slapen.

Tientallen acties
De actie van Margo is maar één van de vele die de studenten van het Cingel College organiseren om geld in te zamelen voor het Glazen Huis. Alle acties zijn door de studenten zelf verzonnen en worden gecoördineerd door de mentoren en het evenementenbureau van het Cingel College. Zo is er vorige week een pietenactie gehouden in de stad, waar marsepein en banketletters zijn verkocht, wordt er verse erwtensoep verkocht op diverse MBO-scholen, worden er 2000 loten verkocht met prachtige, gesponsorde prijzen, kan het winkelend publiek op 19 december met 20 kerstvrouwen op de foto, wordt op 18 en 19 december de hoogste krattentoren gebouwd met ingezameld leeggoed van diverse horeca gelegenheden, worden er koekjes verkocht in de binnenstad, eigengemaakte bonbons zijn te koop tijdens het kerstdiner in restaurant BAROC, de afdeling Brood&Banket doneert de opbrengst van de door hen bereide verkochte brood- en banketproducten in de eigen winkel aan het Glazen Huis, etc

Op vrijdag 19 december gaan alle Cingelstudenten en -medewerkers het geldbedrag van alle acties op ludieke wijze overhandigen aan de bewoners van het Glazen Huis.

////





Ingezonden persbericht