Gemeente Bergen


Persuitnodiging

Datum 27 november 2008
Plaats Nieuw Bergen

Officiële overdracht Siebengewaldseweg/ Gochsedijk Bergen

Woensdag 3 december vindt de officiële overdracht plaats van de N552, de Siebengewaldseweg/ Gochsedijk. Gedeputeerde N. Lebens, namens de provincie Limburg, en wethouder F.J.R. Pekema, namens de gemeente Bergen, ondertekenen de overeenkomst.

De N552 wordt voor het symbolische bedrag van E 1,00 overgedragen aan de gemeente Bergen. Na oplevering gaat de gemeente de weg beheren en onderhouden. Hiervoor ontvangt de gemeente van de provincie een eenmalig bedrag van ruim E 800.000,-.

Reconstructie Gochsedijk
Bij de overdracht van de weg is ook een reconstructie van het laatste gedeelte van de N552, vanaf de Horsterbeekweg tot aan de Duitse grens, inbegrepen. De provincie trekt hier nog eens E 750.000,- voor uit. Daarnaast grijpt de gemeente de reconstructie aan om verder onderhoud te plegen. Dit betekent onder andere nieuw straatwerk in de bebouwde kom van Siebengewald, aanpassing van de openbare verlichting in Siebengewald en de Groote Horst en het herstraten van parkeervakken langs de hoofdrijbaan. De komgrenzen bij Siebengewald en Groote Horst worden duidelijk gemarkeerd en gemaakt om de snelheid van 50 km per uur meer af te dwingen.

Informatieavond
Provincie en gemeente beleggen in januari 2009 een informatieavond voor alle belanghebbenden over de totale aanpak. Naast de presentatie van het ontwerp, wordt informatie verstrekt over de aanpak van de uitvoering en de daarbij in te stellen omleidingroutes. De projectleiding zal dankbaar gebruik maken van de door de aanwezigen gestelde vragen en opmerkingen. Deze worden verwerkt in de, in het voorjaar af te ronden, voorbereiding.