Gemeente Tilburg

Energieboekje voor hele stad Tilburg

Kortingsbonnen en tips om inwoners te helpen besparen

De gemeente vindt energiebesparing belangrijk. Zelf doet ze daar al veel aan, maar de gemeente wil het haar inwoners ook makkelijker maken. Daarom ontvangen 96.000 huishoudens een gratis Energieboekje. Dit kleurrijke boekje staat vol met tips en kortingsbonnen voor energiebesparende producten en diensten. De kortingsbonnen maken het makkelijker om de tips uit te voeren. Maar liefst 22 lokale ondernemers hebben meegewerkt aan het bonnenboekje.
Energiebesparingstips
De gemeente hoopt dat veel Tilburgers de tips ter harte nemen en de bonnen gebruiken. Wethouder Moorman (milieu): "Stoppen met energie verspillen is namelijk beter voor de portemonnee én voor het milieu. Het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Eenvoudige, kleine maatregelen zoals tochtstrips en zuinige verlichting (spaarlampen of LED- verlichting) zorgen ook al voor energiebesparing. Maar ook gedragsveranderingen zoals de thermostaat ´s avonds lager zetten, apparaten uitschakelen en gordijnen sluiten, helpen de energierekening te verminderen. Ieder huishouden kan 20% minder energie verbruiken. Als zowel de gemeente, als het bedrijfsleven als de burgers hun steentje bijdragen, maken we samen een groot verschil."
Eefje Wentelteefje
Eefje Wentelteefje gaat de komende vier jaar de gemeente helpen met energie besparen. Ze was ook al eerder te zien in de Energiekrant voor huurders met allerlei praktische energietips. Tijdens de Eefje Wentelteefje Energieshow op 4 december van 12.00 uur tot 13.00 uur in De Nieuwe Vorst wordt het Energieboekje gepresenteerd. Eefje Wentelteefje en Ferry van de Zaande interviewen wethouder Marieke Moorman over het Energieboekje. Als Special Guest komt Sinterklaas met zijn pieten om wethouder Moorman ´mee te nemen´. Gezamenlijk delen zij de eerste boekjes uit aan enkele bewoners in het centrum. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.

---