Ingezonden persbericht


TomTom kondigt online Route Planner aan

~Actuele en historische route-informatie geeft gebruikers de mogelijkheid om hun route van te voren effectief in te plannen~

Amsterdam, 3 december 2008 - TomTom, 's werelds toonaangevende aanbieder van navigatieoplossingen, kondigt vandaag de introductie van een nieuwe routeplanner aan die beschikbaar komt via http://routes.tomtom.com. De gratis online Route Planner maakt het voor gebruikers mogelijk om eenvoudig voor vertrek een route te plannen en precieze reis- en aankomsttijden te ontvangen. Bovendien omvat het alle kennis en ervaring van TomTom in het plannen van de beste route op ieder moment. In de eerste fase is de TomTom online Route Planner toegankelijk voor een geselecteerde groep gebruikers die meedoen aan een gesloten testprogramma (BETA testprogramma) die deze week van start gaat.

Als eerste ter wereld houdt de TomTom online Route Planner, bij het plannen van een accurate deur-tot-deur route naar ieder adres, rekening met actuele en historische informatie over verkeersstromen gedurende de dag. Uniek is de integratie van verkeersinformatie (door HD Traffic(TM)*) en 500 miljard historische snelheidsmetingen van wegen over de hele wereld (door IQ Routes(TM)). Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om gebaseerd op feiten in plaats van inschattingen hun route voor te bereiden. Dit resulteert in een zeer precieze voorspelling van reistijd. Daarnaast worden kaartcorrecties, die door TomTom gebruikers met Map Share(TM) zijn gemaakt, regelmatig geïntegreerd in de Route Planner. Hiermee hebben gebruikers altijd toegang tot de meest actuele routes gebaseerd op de laatste kaartinformatie.

"De introductie van de online Route Planner markeert een belangrijke stap in onze strategie om onze met prijzen bekroonde navigatie beschikbaar te maken voor alle gebruikers, onafhankelijk van het platform dat ze hiervoor gebruiken", aldus Harold Goddijn, TomTom's Chief Executive Officer. "Mensen die geen navigatiesysteem hebben kunnen nu ook, voordat ze op weg gaan, profiteren van onze routes van hoge kwaliteit en zo beter dan ooit hun dag plannen."

Afhankelijk van het succes en de feedback van het BETA programma zal de online Route Planner geleidelijk uitgerold worden naar gebruikers wereldwijd. De routeplanner is op dit moment beschikbaar in zes talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.


- EINDE -


* De online Route Planner zal TomTom HD Traffic in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk omvatten. In andere landen zal, afhankelijk van beschikbaarheid, TomTom's originele verkeersinformatiedienst (gebaseerd op GPRS en TMC) mogelijk toegevoegd worden.

Voor meer informatie en beeldmateriaal, neem contact op met: TomTom PR
Nina Breuning
E-mail: nina.breuning@tomtom.com

Over TomTom
TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van navigatiediensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en toegevoegde waarde. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom XL en TomTom ONE reeks en de TomTom RIDER. Daarnaast heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat de producten van TomTom een duidelijk positief effect hebben op de rij- en wegveiligheid. TomTom biedt een portfolio van informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen, die gemakkelijk beschikbaar zijn via TomTom HOME. TomTom biedt ook navigatiesoftwareproducten voor PDA's en smartphones; de TomTom NAVIGATOR software. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in meer dan 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.tomtom.com.