Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Kyteman - The Hermit Sessions
21-jarige trompettist maakt met 10 rappers en zangers debuutplaat

Op de dag dat de toen 18-jarige Colin Benders zijn kamer in Utrecht-Overvecht betrok, startte hij met werken aan zijn debuutalbum. Tegelijkertijd stond hij op het podium met o.a. Relax, Krezip, Voicst, C-Mon & Kypski. Nu, 3 jaar later, zijn de eerste nummers van The Hermit Sessions vanaf 16 december via iTunes verkrijgbaar. Het complete album ligt op 20 februari 2009 in de winkels.

Kyteman is de inmiddels 21-jarige trompettist Colin Benders uit Utrecht. Sinds zijn 5de levensjaar is hij in de ban van zijn instrument en besloot hij muzikant te worden. Hij studeerde jazz- en klassieke trompet aan het conservatorium in Den Haag, maar brak zijn studie af toen hij het gevoel kreeg dat zijn docenten zijn stijl teveel wilde dwingen. Op zijn 13de kwam hij terecht bij hiphop-formatie 6 Of Your Best Friends, waar hij rapper Paradox ontmoette. Daarna ging het hard en speelde hij onder andere met Voicst, Relax, C-mon & Kypski, de Amsterdam Klezmer Band en Krezip.

Ooit gestart om vette muziek te maken met huisgenoten Paradox en Reazun groeiden The Hermit Sessions al snel uit tot een monsterproject waaraan Colin dag en (vooral) 's nachts werkte. Een modern kluizenaarschap met niets anders dan een laptop, huiskamerstudio en zijn huisgenoten die de rol van 'grote broers' vervulden. Steeds meer MC's werden uitgenodigd om hun bijdrage te leveren en zo ontstond in 3 jaar een plaat met 10 MC's en zangers: Blaxtar, BangBang, Unorthadox, Paradox, ReaZun, MasterSurreal, King Jule, Double G, Omar Soulay en GMB.

Zo groeide in een kale huiskamer met alleen een matras op de grond The Hermit Sessions: een album dat de visie van Colin op het leven en hiphop weerspiegelt: optimistisch, muzikaal en grensverleggend. Een album vol invloeden uit klassieke muziek, jazz, reggae, electro en rock en dat toch klinkt als een geheel. Van de rauw pompende elektronische rock van 'U-Town University' of de in het Frans gerapte 'Une Seule Fois' tot 'No More Singing The Blues': The Hermit Sessions nemen je mee naar het volgende level in Nederlandse hiphop!

NRC : "De lat voor live hiphop wordt in één uur een meter hoger gelegd door een jongen uit Utrecht die nog moet debuteren." Revu: "Als de Utrechter live op zijn toeter blaast, zet hij zijn complete elastieken lichaam achter het instrument."

Kyteman LIVE
Kyteman's hiphop orkest in Tivoli de Helling op 26 oktober 2008: Sorry: http://www.youtube.com/watch?v=dz62oBPifPI
No More Singing the Blues: http://www.youtube.com/watch?v=9MID1bV9WsY

www.myspace.com/kyteman


- EINDE PERSBERICHT -

Beeldmateriaal is te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.php

Er zijn interviewmogelijkheden. Promo-exemplaar van The Hermit Sessions is opvraagbaar!

HET MONUMENTALE (van 18 december tot 5 januari gesloten!) promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke
evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

NEDERLAND
Jansveld 31, 3512 BE Utrecht, Nederland
Postbus 553, 3500 AN Utrecht, Nederland

030 - 785 5887
06 - 4500 8427

DEUTSCHLAND
Krossener Strasse 27, 10245 Berlin, Deutschland

030 - 503 47141
01577 - 5181862