Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

iClockRadio tovert
iPhone om in wekkerradio

wereldprimeur van Nederlandse bodem

Enschede / Hilversum, 4 december 2008

Vanaf nu is er een nieuwe functie aan de razendpopulaire iPhone toegevoegd: de iPhone is voortaan ook een wekker met digitale radio dankzij iClockRadio.

iClockRadio is een unieke applicatie die fungeert als klok waarmee, op een tevoren ingestelde tijd, een radiostation automatisch wordt afgespeeld. iClockRadio voegt hiermee 2 functionaliteiten in 1 toe aan de iPhone, aangezien de iPhone zelf geen FM-ontvanger of digitale radiotuner aan boord heeft.

Voor de radio-ontvangst maakt iClockRadio gebruik van het mobiele internet. Zeer uniek is dat ontvangst ook op de oudere, eerste generatie iPhone mogelijk is, via GPRS (3G/UMTS-bereik is niet noodzakelijk), dankzij innovatieve technologie van het Enschedese bedrijf Mobilaria.

Erik de Zwart, aandeelhouder in Mobilaria: "Er is momenteel keuze uit ruim 50 digitale radiostations uit 7 landen, waaronder een aantal bekende zenders uit Nederland. iClockRadio is daarom ideaal voor wie veel op reis is: je kunt nu ook in het buitenland wakker worden met jouw favoriete radiostation uit Nederland. Je ziet dat mobiel internet momenteel zó snel aan het groeien is dat de 'ouderwetse' radio nu echte concurrentie krijgt."

Het aanbod aan radiostations en landen zal de komende tijd worden uitgebreid.

iClockRadio is een product van Mobilaria B.V. en is verkrijgbaar in de Apple App Store. In zeer korte tijd zijn al bijna 20.000 iClockRadio's gedownload.

Meer informatie over iClockRadio is beschikbaar op de website iclockradio.fm en uiteraard ook via de iPhone, eveneens op iclockradio.fm.

Over Mobilaria B.V.
Mobilaria levert digitale radio- en on demand muziekdiensten via mobiel internet op mobiele telefoons en PDA's. Onderscheidende factoren zijn o.a. mobiele interactieve diensten (bijv. live interactie met de studio, advertenties etc.) en met name een zeer zuinig dataverbruik, met minimale bandbreedtes tot zelfs slechts 24 kbit/sec. Dit is mogelijk door de geavanceerde technologie die door Mobilaria geheel in eigen beheer ontwikkeld is in samenwerking met de Wireless Campus van de Universiteit Twente in Enschede. Momenteel zijn met de mobiele portal en software onder de merknaam Tunin.FM ca. 400 digitale radiostations uit de hele wereld te ontvangen via alle mobiele netwerken waar gewone netwerkdekking is. Dus ook waar geen UMTS-dekking is: UMTS is niet noodzakelijk, GPRS-dekking is voldoende. Mobilaria B.V. is opgericht door directeur/aandeelhouder Wanjo Temkov. Mede-vennoten zijn Erik de Zwart, Harreld Kuiper en Dennis Kokkelink. Mobilaria heeft vestigingen in Enschede en Hilversum.

Websites: www.mobilaria.nl en www.tunin.fm

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht