Politie Groningen

Vrijdag 5 december 2008

Provincie Groningen, 05-12-2008

Groningen: man aangehouden na aanrijding

De politie heeft donderdagavond in de Nieuwe Ebbingestraat een
27-jarige man uit België aangehouden na een aanrijding. Hij had samen met een neef uit Hoogezand (leeftijd onbekend) een 27-jarige bromfietser uit Bedum aangereden. De Bedumer kwam uit de richting van de Ebbingebrug. Uit de Brouwerstraat kwam de auto van de Belg en de Hoogezandster. De Belg verleende geen voorrang aan de bromfietser. Een botsing was het gevolg, waarna de bromfietser viel. De Belg is er vervolgens lopend vandoor gegaan. Zijn neef en de auto bleven achter. Getuigen vertelden agenten wat er gebeurd was en zij wezen de inzittenden aan. Na een kwartier was de bestuurder uit België nog niet terug. Een van de agenten heeft met de telefoon van de Hoogezandster de bestuurder gebeld. Hij kwam alsnog terug naar de plek van het ongeval. Omdat hij de plek van het ongeval heeft verlaten en geen rijbewijs bezit, werd hij aangehouden. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Het letsel van de bromfietser is onbekend.

Groningen: fietser slaat automobilist

Agenten hebben donderdagnacht in de Oude Ebbingestraat een 19-jarige fietser uit Deventer aangehouden. Een 26-jarige automobilist uit Groningen stak de kruising van de Ebbingebrug over en kreeg geen voorrang van de fietser. De automobilist kon de fietser nog maar net ontwijken. De Stadjer stapte uit om de man hierop aan te spreken. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de man uit Deventer hem een vuistslag uitdeelde. De Stadjer had een dik jukbeen en een paar krasjes in zijn gezicht. De verdachte ging er vervolgens vandoor. Een getuige wees de fietser aan agenten aan, waarna hij werd ingerekend. De Stadjer doet aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietsster naar ziekenhuis na aanrijding

Een 19-jarige snorfietsster uit Groningen is donderdagmiddag op het Damsterdiep bij de Oostersluisweg gewond geraakt. Een 49-jarige automobiliste uit Groningen sloeg rechtsaf en zag de vrouw over het hoofd. Zij reed haar aan en de snorfietsster viel. Zij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: aanhanger 68% te zwaar beladen

Tegen een 62-jarige man uit Hardegarijp wordt proces-verbaal opgemaakt. Agenten zagen hem met een aanhanger vol met puin rijden. Hij mocht een aanhangwagen trekken van maximaal 450 kg. Bij weging bleek de aanhanger 780 kg te zijn. Dit komt neer op een overschrijding van 68%. De aanhangwagen met puin moest hij laten staan bij het politiebureau. Pas als hij een deel overlaadt, mag hij ermee weer de weg op. Hij kreeg een bekeuring.

Groningen: fietser gewond

Een 29-jarige fietser uit Groningen is donderdagmiddag op de kruising van de Bornholmstraat met de Lubeckweg gewond geraakt. Hij verleende geen voorrang aan een 58-jarige automobilist uit Zuidhorn. De Zuidhorner kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. Onderzoek aan de fiets wees uit dat de fiets nauwelijks remmen had, omdat die versleten waren. De Stadjer liep letsel aan zijn been of heup op en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: politie controleert verkeer

De politie heeft donderdag op meerdere locaties in de stad het verkeer gecontroleerd. Op de Peizerweg werden bij de spoorwegovergang 162 autos gecontroleerd. Hiervan reden zes personen door het rode licht. Eén bromfietser reed op het fietspad en kreeg hiervoor een bekeuring. Op de Friesestraatweg werd een algehele verkeerscontrole gehouden. Hier werden 878 passanten gecontroleerd. Eén negeerde het rode verkeerslicht, vijf personen reden te hard en één fietser fietste op het voetpad.

Niezijl: schapen aangevallen door honden

In een weiland aan de Rijksstraatweg in Niezijl zijn donderdagavond verschillende schapen aangevallen door twee loslopende honden. Door de aanval was een aantal schapen in een sloot beland. Politie en brandweer hebben de schapen op het droge kunnen helpen. Uiteindelijk bleken zes schapen verwondingen te hebben opgelopen en heeft één schaap de aanval niet overleefd. Het is onduidelijk wie de eigenaar is van de honden. Het gaat vermoedelijk om twee herderachtige honden. Het incident gebeurde tussen 20.00 en 20.30 uur. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die weten wie de eigenaar van de honden kan zijn, worden verzocht contact op te nemen met de Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: fietsster gewond bij aanrijding

Een 12-jarig meisje uit Sappemeer is donderdagochtend gewond geraakt. Het meisje fietste over de Chopinlaan in Hoogezand. Op een gegeven moment wilde zij afslaan naar links, maar gaf daarbij geen voorrang aan een achterop komende automobilist. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje liep letsel op aan haar enkel en een aantal schrammen. Zij is door de ambulance meegenomen. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Grijpskerk: vrachtwagen te zwaar beladen

Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roosendaal is donderdagochtend bekeurd. De man reed met zijn vrachtwagencombinatie over de Waardweg in Grijpskerk. Bij controle bleek de combinatie bijna 12% te zwaar beladen te zijn. De man kreeg een bekeuring en moest een deel van de lading overladen, voordat hij zijn weg mocht vervolgen.

Farmsum: jongeman in gezicht geslagen

Een 17-jarige inwoner van Delfzijl heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongeman had aan de Koestraat in Farmsum vuistslagen in zijn gezicht gekregen van een 22-jarige man uit Farmsum. Het slachtoffer liep hierbij een gescheurde lip op. Ook werden twee tanden uit zijn mond geslagen. Hij moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Toen agenten naar de woning van de verdachte gingen, bleek hij voor behandeling aan zijn hand naar een huisartsenpost te zijn. De man is na behandeling aangehouden en ingesloten. De aanleiding voor het incident is nog onbekend.

Delfzijl: bedrijfsinbraak

Onbekenden zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een bedrijfspand aan de Molenberg in Delfzijl binnen gedrongen door een raam te forceren. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Hoogezand: aanhouding na vervelend gedrag

De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man had zich vervelend gedragen bij het winkelcentrum aan de Gorecht-Oost in Hoogezand. De man werd aangesproken door een personeelslid van het winkelcentrum, omdat hij zijn fiets op een verkeerde plek had gestald. Dit resulteerde in beledigende uitingen. Volgens het personeelslid had de verdachte ook naar hem gespuugd. Bovendien weigerde de man te voldoen aan een toegangsontzegging van het winkelcentrum. Hierop is de man aangehouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Siddeburen: bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Wagenborgen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed over de Oudeweg in Siddeburen. Uit tegenovergestelde richting kwam een 28-jarige automobiliste uit Bedum. De vrouw sloeg af, maar gaf hierbij geen voorrang aan de bromfietser. Een aanrijding was het gevolg. De jongen liep letsel op aan zijn been en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1950, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Osloweg: aantal geregistreerde voertuigen: 610, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1572, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Noordzeeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 741, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Haren, Dr. Ebelsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1600, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Musselkanaal, A.G, Wildervanckweg: aantal geregistreerde voertuigen:
1237, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.