Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Wim de Bie


05/12/2008

Wim de Bie (57) krijgt op 4 december de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Hij ontvangt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn inzet als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek en het op de kaart zetten van het ziekenhuis.

Wim de Bie is sinds 1982 actief bij de Sint Maartenskliniek. De eerste vijf jaar als adjunct-directeur algemene zaken, sinds 1987 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur. Vooral door zijn toedoen heeft de Sint Maartenskliniek zich ontwikkeld tot een ziekenhuis dat nationaal en internationaal in hoog aanzien staat.

Deskundigen op het gebied van de gezondheidszorg waarderen de Sint Maartenskliniek op haar drie hofspecialismen, reumatologie, orthopedie en revalidatie, als de beste van het land. Ook op andere manieren heeft Wim de Bie een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezondheidszorg in Nijmegen en Nederland. Hij heeft op nationaal niveau diverse bestuurlijke taken vervuld. Hij was, bijvoorbeeld, lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en lid van de Provinciale Ziekenhuisraad Gelderland. Ook buiten de gezondheidszorg heeft hij zijn maatschappelijke betrokkenheid getoond. Hij was medeoprichter en lid van de Raad van Advies van Stichting Novio Pontis, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Maartenshoeve en vicevoorzitter van het bestuur van het Onderwijscentrum Zuid-Gelderland.

Op donderdag 4 december om 13.15 uur reikt loco-burgemeester Hannie Kunst de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens de afscheidsreceptie van Wim de Bie als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek. De receptie voor de medewerkers wordt gehouden op de Sint Maartenskliniek, gebouw De Schakel, Hengstdal 3, 6522 JV Nijmegen.