Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 13.15 uur

Utrecht, 05-12-2008

Slachtoffers gezocht

DE MEERN De politie is op zoek naar personen die in de wijk Het Weer slachtoffer van een auto-inbraak zijn geworden.

In het weekend van 11 op 12 oktober 2008 vonden in de Meern en met name in de wijk Het Weer meerdere auto-inbraken plaats. De verdachten verwijderden het slot uit het portier en braken op die manier in. Op 14 november werden drie jongens (16 jaar) aangehouden in Haarzuilens in een gestolen auto.

Het is niet ondenkbaar dat de jongens, gezien een aantal verklaringen, meerdere strafbare feiten op hun geweten hebben. Daarom is de politie op zoek naar mensen waarbij in het weekend van 11 op 12 oktober ingebroken is in hun auto. Is bij u ingebroken en heeft u dit om welke reden dan ook niet bij de politie gemeld, neem dan contact op met de politie van het district Utrecht west, tel.: 0900 88 44.

Schietincident in woning

UTRECHT Donderdagavond vond op de Nijeveldsingel een schietincident in een woning plaats. Eén man raakte door glasscherven gewond.

De politie kreeg rond 19.05 uur een melding van een woninginbraak binnen. Kort hierop kwamen diverse andere meldingen bij de politie binnen die aangaven dat er mogelijk sprake was van een gewapende overval. Ter plaatse troffen agenten in een woning een 68-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Utrecht aan. Uit verklaringen bleek dat er rond 19.05 uur twee mannen de woning waren binnengekomen. De vrouw had om hulp geroepen en daar was de 30-jarige man op af gekomen. Toen de man de woning binnenkwam, werd er geschoten. De Utrechter raakte gewond door rondvliegend glas. De verdachten wisten uit de woning te vluchten. De omgeving werd afgezet en de politie controleerde elke auto die Hoograven in en uit ging. Dit in de hoop de verdachten aan te kunnen houden. Op straat formeerde zich een grote groep mensen die zich met het werk van de politie ging bemoeien. Hierdoor ontstonden opstootjes waarbij klappen zijn gevallen. Een 19-jarige man uit Utrecht werd aangehouden voor opruiing.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van personen die op de Rijksweg A27 achter een personenauto reden en aangaven dat in de auto de verdachten van het schietincident aan de Nijeveldsingel zaten. Tevens werd aangegeven dat op de Rijksweg A27 iets uit de auto was gegooid. De bestuurder kreeg een stopteken en de inzittenden werden omdat er sprake van een vuurwapen was door middel van een uitpraatprocedure gesommeerd uit de auto te komen. De mannen - 22 en 23 jaar beiden uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Lang de Rijksweg A27 werd door een politiehond naar kleding gezocht en gevonden. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het schietincident.

Aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT Op de Verlengde Houtrakgracht heeft de politie donderdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 17.55 uur een jongen op een redelijk nieuwe fiets zonder slot rijden. De 13-jarige jongen werd staande gehouden en het framenummer van de fiets werd gecontroleerd. De fiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. Het voertuig was in 2006 in een andere regio gestolen.

Man neergestoken

UTRECHT Op de 1ste Achterstraat vond donderdagavond een steekpartij plaats waarbij een man gewond raakte. De verdachte werd aangehouden.

Getuigen belden rond 21.10 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een man was neergestoken. De verdachte was gevlucht. Ter plaatse troffen agenten een 18-jarige man uit Utrecht aan. De man had meerdere steekwonden waaronder één in zijn hoofd. Hij werd naar het UMC in Utrecht overgebracht. Aan de hand van het opgegeven signalement kon even later een verdachte 19 jaar uit Utrecht in de buurt worden aangehouden.

De verdachte ging bij het zien van de agenten een horecagelegenheid binnen, maar kwam al snel weer naar buiten. Tijdens de aanhouding gedroeg de Utrechter zich recalcitrant en moest hij met gepast geweld geboeid worden. Hij werd voor verhoor op het bureau ingesloten. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het steekincident.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie na een achtervolging een man aangehouden omdat hij een ruit had vernield bij een woning aan het Herderplein.

Rond 22.50 uur kreeg de politie een melding dat een man een vernieling had gepleegd. Op weg naar de locatie zagen agenten ter hoogte van het Herderplein een man fietsen die aan het signalement voldeed. Op het moment dat de agenten de man wilden aanspreken, fietste hij hard weg. De achtervolging werd ingezet.

De verdachte sprong van zijn fiets en vervolgde zijn vlucht lopend. Na enige tijd liep hij een doodlopende steeg in. Hier probeerden de agenten de 22-jarige man uit Utrecht aan te houden. Omdat hij zich verzette en niet wilde luisteren, werd hij gepepperd en geboeid overgebracht naar het bureau. Uit het politiesysteem kwam naar voren dat hij ook nog een boete had openstaan. Bij de woning bleek dat een ruit van de voordeur door de verdachte was ingetrapt.

Aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee personen aangehouden omdat ze in een gesignaleerde auto reden en verdacht worden van inbraken.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto op de van der Pekstaat staan. Via de meldkamer werd duidelijk dat de auto gesignaleerd stond omdat hij mogelijk gebruikt was bij inbraken. De politie hield de auto in de gaten en zag rond 13.30 uur dat twee personen instapten en wegreden. De achtervolging werd ingezet en de bestuurder werd op de Prinses Beatrixlaan tot stoppen gedwongen.

Hier raakten twee politieautos en een auto van een burger licht beschadigd. Het tweetal 16 en 18 jaar beiden uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachten betrokken zijn bij de inbraken.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg heeft de politie donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd en de winkel niet wilde verlaten.

Rond 15.40 uur kreeg de politie een melding dat personeel van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een winkeldief had aangehouden. Ter plaatse troffen agenten een Poolse man (gegevens onbekend) aan. De man zat in de winkel op zijn gemak een biertje te drinken en een sigaretje te roken. Hij had inmiddels een deel van zijn kleding uitgetrokken en zat met ontbloot bovenlichaam. De agenten hielden de man aan maar die verzette zich hevig. Uiteindelijk werd hij met gepast geweld aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Neptelevisie

UTRECHT De politie heeft onlangs op de Ceramstraat twee mannen uit Tilburg en uit Dongen aangehouden omdat ze gesignaleerd stonden voor openstaande boetes.

Op vrijdag 21 november zagen de wijkagenten om 13.40 uur op de Ceramstraat een geparkeerde auto staan. Ze controleerden de gegevens van de auto en de inzittenden en het bleek dat de mannen gesignaleerd stonden en de bestuurder niet mocht rijden vanwege een door de rechter opgelegde rijontzegging. De auto was bovendien niet verzekerd. De mannen werden aangehouden.

De agenten zagen in de auto een flatscreentelevisie liggen, netjes verpakt in noppenfolie. De mannen verklaarden de tv zojuist op de zwarte markt te hebben gekocht voor 35 euro. Agenten namen de tv in beslag vanwege hun vermoeden van heling en zagen pas wat later dat het om een nepexemplaar ging. De flatscreentelevisie bleek een spiegel te zijn met een houten achterkant, met snoer en stekker. Eenmaal in het stopcontact, gingen er nog wel twee lichtjes branden, maar verder hield het op. De bijgeleverde afstandsbediening was een oude variant.

Omdat de mannen in het verleden verdacht zijn van oplichting, vermoedden de agenten dat de mannen de tv voor echt te koop hadden willen aanbieden. Personen die dit is overkomen, of daadwerkelijk een neptelevisie hebben gekocht, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Centrum op tel: 0900-8844.