Politie Hollands Midden


Politie Leiden houdt verdachten aan voor bezit en handel zwaar illegaal vuurwerk

Leiden / Bodegraven - De politie heeft woensdag 3 december een 28 jarige man uit Leiden, een 17 jarige man uit Bodegraven en een 21 jarige man uit Den Haag aange- houden voor het in het bezit hebben, vervoeren en verhandelen van zwaar illegaal vuurwerk. De drie verdachten werden aangehouden op een parkeerplaats aan de Goudseweg in Bodegraven. Hun aanhouding volgde na een onderzoek door het Vuuwerkteam van Politie Hollands Midden. In totaal werd voor ongeveer 70 kilogram aan zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. De verdachten uit Leiden en Bodegraven zijn vrijdag 5 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. De derde verdachte is na verhoor weer vrijgelaten vanwege zijn beperkte rol. Hij reed de auto waarin het vuurwerk werd vervoerd.

De politie kwam de verdachten en het vuurwerk op het spoor na een uitgebreid onderzoek door het Vuurwerkteam van Politie Hollands Midden. Nadat bekend werd dat er een transport zou plaatsvinden, greep de politie in. Op een parkeerterrein aan de Goudsweg werden de verdachten aangehouden. Zowel daar als in de woning van de verdachte uit Bodegraven en een woning in Voorburg waar een vriendin woont van één van de verdachten, werd in totaal ongeveer voor 70 kilogram illegaal en zwaar vuurwerk aangetroffen zoals 'flowerbeds' en 'explods.'

Vuurwerkteam De aanhoudingen en het onderscheppen van dit illegale vuurwerk is het resultaat van de stevige aanpak die Politie Hollands Midden dit jaar kiest naar handelaren in illegaal vuurwerk. Die aanpak moet er toe leiden dat er tijdens de jaarwisseling minder zwaar en gevaarlijk vuurwerk wordt afgestoken of wordt gebruikt naar hulpverleners. Ieder signaal over handel, vervoer of opslag van zwaar of illegaal vuurwerk, wordt door het Vuurwerkteam onderzocht. Bij concrete aanwijzingen doorzoekt de politie bergplaatsen, houdt handelaren aan en draag ze aan bij het openbaar ministerie. Tipgevers kunnen de politie daarbij helpen. Ze worden gevraagd te bellen naar de plaatselijke politie via 0900-8844 of naar MeldMisdaadAnoniem 0800-7000.