Hogescholen komen met waardevolle energie-ideeën voor jaarprijs

05/12/2008 14:37

GasTerra B.V.

In augustus van dit jaar heeft GasTerra een energietransitiejaarprijs voor hogescholen ingesteld. Energietransitie omvat de ontwikkeling van en de overgang naar een veilige, betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening.

Aan studenten van hogescholen is gevraagd om ideeën aan te dragen die resulteren in verlaging van de energievraag, de vergroting van de inzet van duurzame energiebronnen, de vermindering van de CO2-uitstoot of de verhoging van rendementen bij de inzet van fossiele brandstoffen. Uit alle delen van Nederland zijn door studenten serieuze ideeën voor de jaarprijs ingediend. Deze zullen door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. De jury telt drie leden en bestaat uit Han Brezet van TU Delft en tevens jurylid van het SBS6-programma 'Het Beste Idee van Nederland', Hugo Brouwer, programmadirecteur Energietransitie bij Economische Zaken en Hans Alders, voorzitter van EnergieNed.

De winnaar van de 'GasTerra Transitie Jaarprijs' wordt op 26 februari 2009 bekend gemaakt tijdens een congres waarbij uitgebreid op het energietransitieproces wordt ingegaan.

Tijdens dit congres zal Bjorn Lomborg, schrijver van het revolutionaire boek 'The skeptical environmentalist' spreken. Lomborg heeft een afwijkende visie ten opzichte van milieugroeperingen en verzekert u dat het de goede kant op gaat met de milieuvervuiling, de bossen, de honger in de Derde Wereld en de aarde in het algemeen. Hij wordt gezien als één van de meest invloedrijke deskundigen op het terrein van klimaat en milieugerelateerde vraagstukken. Aan het congres is een beursplein gekoppeld waar alle ingezonden ideeën worden gepresenteerd.

Teneinde de studenten efficiënt van alle informatie rond de jaarprijs te kunnen voorzien, heeft de handelsonderneming in aardgas op www.gasterra.nl een speciale webpagina ingericht.

Bij de jaarprijs wordt in totaal een bedrag van 100.000 euro uitgekeerd.

Profiel GasTerra

GasTerra is een internationaal opererende handelsonderneming in aardgas. De onderneming is werkzaam op de Europese energiemarkt en heeft een belangrijk aandeel in de Nederlandse gasmarkt. Daarnaast biedt GasTerra aan deze handel gerelateerde diensten aan. De onderneming beschikt over een sterke inkooppositie en meer dan 40 jaar ervaring. GasTerra bevordert een veilige en doelmatige inzet van aardgas en is actief in de ontwikkeling van verdere toepassingen. Het bedrijf onderkent het belang van het transitietraject naar een duurzame energievoorziening en initieert projecten in dat kader.