Gemeente Sneek


artikel 1.3.1 bro voorontwerpbestemmingsplan zuidwesthoekweg 11

Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro voorontwerpbestemmingsplan Zuidwesthoekweg 11

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Sneek kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Zuidwesthoekweg 11.

Het bestemmingsplangebied ligt aan de zuidzijde van het Geeuwaquaduct. Het noorden van het plangebied wordt gevormd door het parkeerterrein dat gebruikt werd ten tijde van de bouw van het aquaduct; de zuidelijke grens loopt van de ingang van het huidige projectbureau A7 richting de Geeuw. Ten westen loopt de Zuidwesthoekweg en de oostkant bestaat uit de bestemmingsplangrens Tinga (de oever langs de Geeuw valt deels nog in bestemmingsplan Tinga).

Momenteel wordt slib van de RioolWaterZuiveringInstallatie in Tinga vervoerd langs de wijk naar de Stadsrondweg. Door de tracé aanpassing van de A7 in Sneek, wordt het in de nabije toekomst onmogelijk om het slib via deze weg te vervoeren. Het slib afvoeren door de vrachtwagens door de wijk te laten rijden is onwenselijk. Het is noodzakelijk gebleken het slib van de RWZI middels een persleiding onder de Geeuw richting de Zuidwesthoekweg te vervoeren. Vervolgens kan het slib hier vandaan verder afgevoerd worden. In dit bestemmingsplan vindt de uitwerking en juridische vertaling plaats van de realisatie van de benodigde slibafvoerbak en een ruimte voor technische installaties.

Het voorontwerp zal medio december 2008 gedurende twee weken ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Sneek, Kruizebroederstraat 26. Gedurende de termijn van ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan kan een ieder een inspraakreactie kenbaar maken.

De kennisgeving van de ter inzage ligging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt medio december 2008 gepubliceerd in het Sneeker Nieuwsblad, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling van de gemeente Sneek (mevr C. Sleyfer, 0515 485543) Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.