Gemeente Valkenswaard

koppeling WZSW gerealiseerd

Eerste koppeling WZSW gerealiseerd

Onlangs is in Valkenswaard het project WZSW (woonzorgservice in de wijk) van start gegaan. Het project koppelt mensen die ondersteuning in of om huis kunnen gebruiken met werkzoekenden of vrijwilligers die graag een ander willen helpen. Inmiddels zijn de eerste koppelingen tussen vraag en aanbod gerealiseerd.

De vraag naar woonzorgservice is heel gevarieerd. Zo zijn er bij WZSW vragen binnen gekomen op het gebied van vervoer, boodschappen doen, wandelen, winkelen, klussen in huis en tuin, schoonmaken, strijken, praatje maken, enz.. Een paar diensten zijn al uitgevoerd door de woonzorgserviceverleners van WZSW. Dit zijn mensen in de wijk die (weer) actief willen zijn op de arbeidsmarkt of die iets voor anderen in de wijk willen betekenen.

Een van de partners in het project WZSW is de gemeente Valkenswaard. Wethouder H. Tindemans- Van Tent is dinsdag 2 december op bezoek geweest bij de heer J. Meulendijk, die rolstoelafhankelijk is en die verschillende woonzorgservicediensten aangevraagd heeft, zoals met hem wandelen, winkelen, koken en hem gezelschap houden.

Op de foto biedt wethouder Tindemans een bloemetje aan aan de heer J. Meulendijk en aan woonzorgserviceverlener mevrouw I. v. Bree.

Heeft u vragen over woonzorgservice in de wijk? Wilt u ondersteuning aanvragen? Wilt u op een zinvolle manier iets voor mensen betekenen in uw eigen gemeente? Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw Henny Cleef, projectleider WZSW, telefoon 06 18302150 of valkenswaard@wzsw.nl. Op www.wzsw.nl treft u ook informatie aan over het project.