Gemeente Eemnes

Persberichten

Gemeente Eemnes op zoek naar enthousiaste kunstliefhebbers voor kunstcommissie

De gemeente wil graag exposities organiseren binnen de Eemnesser bestuursvleugel van het nieuwe gemeentehuis. Het organiseren van exposities vergt tijd en expertise.

De kunstcommissie zal met name verantwoordelijk zijn voor het organiseren en coördineren van de exposities binnen het gemeentehuis. De kunstcommissie zal functioneren als tussenpersoon tussen de gemeente en de exposanten.
De commissie wordt voor vier jaar benoemd door het college van Burgemeester en wethouders. Ieder jaar wordt de kunstcommissie geëvalueerd. Tijdens deze evaluatie zal de kunstcommissie inzicht geven in hun kostenposten en werkzaamheden van dat jaar. Eens in de vier jaar, voor het eerste in januari 2012, zal de kandidatuur van de kunstcommissie geëvalueerd worden en kan deze in wederzijds overleg verlengd worden voor nog eens vier jaar. De kunstcommissie opereert op eigen initiatief in overleg met de gemeente. Dit overleg met de gemeente kan plaatsvinden via vergaderingen en verslagen hiervan. De kunstcommissie krijgt een budget van 2.500,00 ter beschikking. Hiernaast kunnen de commissieleden hun representatiekosten (voor de hele commissie 1.000 per jaar) vergoed krijgen.

Profielomschrijving
De kunstcommissie zal bestaan uit vijf leden. Er wordt gezocht naar leden uit de gemeente Eemnes met ervaring en expertise op het gebied van kunst. Van de leden wordt verwacht dat zij initiatief tonen om te zoeken naar leuke en originele exposities. Tevens blijven de leden op de hoogte van regionale en provinciale ontwikkelingen en (subsidie)mogelijkheden, en gaan hier actief op in.

Omschrijving takenpakket
Zowel gevraagd als ongevraagd adviseren aan het college inzake kunst en kunstactiviteiten;
Organiseren en coördineren van exposities;
Mogelijkheden van nieuwe exposities onderzoeken; Stimuleren van het kunstleven in de gemeente Eemnes; Terugkoppelen aan gemeente Eemnes, o.a. via vergaderingen en verslagen.

Indien u interesse heeft om in de kunstcommissie te participeren, kunt u vóór 1 februari 2009 een brief sturen naar mevrouw C. Vos, beleidsmedewerker Welzijn, postbus 71, 3755 ZH Eemnes. Tevens kunt u voor meer informatie contact opnemen met mevrouw Vos per email catja.vos@belcombinatie.nl of telefonisch 035-7513160.

(Gepubliceerd 05-12-2008)