Dienstenbond CNV

Nieuws

5 december 2008

Onderhandelingen over Sociaal Plan Achmea nog aftastend

CNV Dienstenbond en de collega-vakorganisaties hebben Achmea laten weten dat leden niet blij zijn met de voorstellen van Achmea over het Sociaal Plan. Er is in het 1e overleg afgetast waar de problemen liggen.

Massaal is er door leden van CNV Dienstenbond en medewerkers bij Achmea gereageerd op de kaartenactie, de enquête, maar ook op de info over de voorstellen van Achmea voor het nieuwe Sociaal Plan.

80% van degenen, die gereageerd hebben vinden begeleiding van werk naar werk belangrijk.
Daarin zijn u en uw collega's het eens met Achmea. De ideeën van Achmea om dat te stimuleren door stages, detachering, proefplaatsing etc. vond u een goed idee. Wij hebben dat Achmea laten weten. Echter waar u problemen mee had zijn de "sancties"die Achmea voorstelt, zoals verlagen van de beëindigingvergoeding, verkorten van de termijn etc.

Wij hebben Achmea aangegeven dat wij namens u moeite hadden met de voorstellen met betrekking tot:

- de beëindigingvergoeding;

- de zoektermijn;

- de ouderenregeling;

- de reistijd.

Wij hebben een ernstig gesprek gehad over het beleid zoals dat door Achmea gewenst is en zoals dat daadwerkelijk gebeurt. Met de mond belijdt Achmea dat ouderen langer doorwerken, maar dat wordt niet zo ervaren door de medewerkers. Hetzelfde geldt met betrekking tot de mogelijkheden van telewerken. Zolang dat nog niet het geval is kunnen er geen afspraken gemaakt worden, die daarvan uitgaan.

De voorstellen met betrekking tot de bereidingsvergoeding hebben het bijeffect dat medewerkers die geen baan kunnen vinden en dus kwetsbaar zijn, gekort worden, omdat er enkele collega's zijn die er wellicht misbruik van hebben gemaakt. Voor ons is dat onverteerbaar. Achmea was duidelijk geschrokken van onze kritiek.

CNV Dienstenbond en de collega-vakorganisaties hebben aangegeven graag met Achmea te willen praten hoe medewerkers die boventallig zijn en kunnen worden geactiveerd en gestimuleerd om een andere baan te vinden, binnen of buiten Achmea.
Achmea beraadt zich nu op een reactie.

Op 10 december 2008 praten wij verder. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Juist nu is het nodig. Wij rekenen op u!

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!

In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lid actie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau verkrijgen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar onze website: www.cnvdienstenbond.nl.
Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!