Dienstenbond CNV

Nieuws

5 december 2008

AH LEDEN CNV Dienstenbond AKKOORD met ONDERHANDELINGSRESULTAAT

Nieuwe cao distributiecentra Albert Heijn een feit

De leden van CNV Dienstenbond stemmen in met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de distributiecentra van Albert Heijn. Dat hebben zij vandaag en in de afgelopen week laten weten tijdens de druk bezochte ledenvergaderingen in het land. Ondanks de tumultueuze aanloop ligt er dus per vandaag een nieuw akkoord voor een eenjarige cao.

Op de ledenvergaderingen is tekst en uitleg gegeven over het onderhandelingsresultaat. CNV Dienstenbondbestuurder Fedde Monsma: "Het was kantjeboord. Albert Heijn heeft op het laatste moment afspraken willen maken met ons. Acties waren al gepland. Echter, het pakket afspraken dat er nu ligt is voor onze leden acceptabel".

De cao heeft een looptijd van 1 jaar met een loonsverhoging van 3,25%. Maar de ingangsdatum van de loonsverhoging is twee periodes eerder dan dat de cao ingaat. Daarmee krijgen medewerkers feitelijk méér dan 3,25% over de cao-periode. Ook wordt er een belangrijke eerste stap gemaakt in het afschaffen van de jeugdschalen. Fedde Monsma: "Een belangrijk punt, omdat niet alleen de discriminerende jeugdschalen verdwijnen, maar ook omdat Albert Heijn daarmee een stuk aantrekkelijker wordt voor jonge medewerkers." Voorts zal Albert Heijn gedurende de looptijd van de cao 175 medewerkers extra aannemen en zijn er concrete afspraken gemaakt over de inzet van uitzendkrachten en de werkdruk.

"Al met al een aardig pakket met afspraken voor de nieuwe cao. Maar we zijn er nog niet. Inzetbaarheid is op termijn een belangrijk knelpunt en daar moet wel goed naar gekeken worden. Een reden voor CNV Dienstenbond om ons het komende jaar samen met onze kaderleden goed voor te bereiden op de problematiek en alle mogelijke oplossingsrichtingen." Aldus bestuurder Monsma.

Bij Albert Heijn werken meer dan 60.000 mensen. Ruim 3.000 medewerkers werken in de distributiecentra, waar er zes van zijn: Zaandam, Zwolle, Geldermalsen, Tilburg, Nieuwegein en Pijnacker.