Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5 december 2008

Verzetsmuseum betreurt overlijden Fritz Behrendt

Expositie met werk uit WOII in voorbereiding

Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van tekenaar Fritz Behrendt. Museummedewerkster Denise Frank was met de heer Behrendt voorbereidingen aan het treffen voor een wisseltentoonstelling over het werk dat hij tijdens en over de Tweede Wereldoorlog had gemaakt. De tentoonstelling zou in aanwezigheid van Behrendt geopend worden op 23 februari aanstaande.

Fritz Behrendt werd in 1925 in Berlijn geboren. In 1937 vluchtte de familie naar Nederland. Tijdens de oorlog was Behrendt student aan de Kunstnijverheidschool te Amsterdam. Hij maakte toen al meerdere tekeningen over de politieke situatie. Aan het eind van de oorlog werd Behrendt gearresteerd wegens verzetsactiviteiten. Na de oorlog bouwde hij een indrukwekkende carrière op als politiek tekenaar voor onder meer Het Algemeen Handelsblad, Het Parool, De Telegraaf en vele internationale kranten en tijdschriften.

Het Verzetsmuseum Amsterdam toont het werk van Fritz Behrendt uit en over de Tweede Wereldoorlog vanaf 23 februari 2009.


---

Verzetsmuseum eert Fritz Behrendt met expositie

Vanaf 23 februari 2009

Verzetsmuseum Amsterdam Openingstijden museum

Plantage Kerklaan 61, Amsterdam, NL di-vr 10.00 - 17.00 uur

tel: 020-620 25 35 / www.verzetsmuseum.org za-zo-ma/feestdagen 1100 - 17.00 uur

__