Gemeente Capelle a/d IJssel
Gemeente Capelle vraagt faillissement aan van de CMS

De gemeente heeft het faillissement aangevraagd van de Capelse Muziekschool (CMS). De reden hiervan is een schuld van bijna 450.000 euro aan de gemeente. De kwestie kwam in maart aan het licht, toen bleek dat de CMS afspraken voor muziekonderwijs met de gemeente niet kon nakomen. De gemeente heeft een verantwoordelijkheid om goed met belastinggeld om te gaan. Het college besloot daarom om de subsidie aan CMS per 1 januari 2009 stop te zetten en op zoek te gaan naar een nieuwe aanbieder. De muzieklessen op de CMS kunnen tot het einde van het jaar gewoon doorgaan.

Beslaglegging
De gemeente heeft beslag laten leggen op alle instrumenten, inventaris en bankrekeningen van de CMS. De beslaglegging op de instrumenten heeft geen invloed op het gebruik van de cursisten van CMS. Zij kunnen de instrumenten blijven gebruiken. De beslaglegging is bedoeld voor de CMS om ervoor te zorgen dat zij de instrumenten niet verkoopt.

Continuïteit muziekonderwijs
Toen in maart de nijpende situatie van de CMS bekend werd heeft het college alles op alles gezet om de continuïteit van het muziekonderwijs te waarborgen. Om dit voor de cursisten zo makkelijk mogelijk te maken heeft de gemeente de CMS de mogelijkheid gegeven om het kalenderjaar af te maken. Daarbij is wel steeds het uitgangspunt geweest dat de gemeente aan het eind van het jaar haar vordering zou opeisen. De CMS had de afgelopen tijd de mogelijkheid om te zorgen voor een afwikkeling voor haar personeel.

Nieuwe muziekaanbieder in 2009
De gemeente is sinds september hard op zoek naar een nieuwe aanbieder van muziekonderwijs in de gemeente. De zoektocht naar een nieuwe muziekaanbieder in Capelle is een uiterst zorgvuldig proces. Op uiterlijk 19 december wordt daarover meer bekend.

Noot voor de redactie/