Ingezonden persbericht


Buurtlink winnaar eParticipatie Award 2008

Winnaar in de categorie "Samenleving"

Amsterdam, 5 december 2008 - Buurtlink.nl heeft de eParticipatie Award 2008 gewonnen in de categorie "Samenleving". Buurtlink.nl ontving donderdagochtend de award op de conferentie Overheid 2.0 waar staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de prijzen uitreikte. De winnaar is bepaald door een vakjury. Op Buurtlink.nl kan iedere buurtbewoner lezen en melden wat er in de buurt gaande. Ook kunnen buurtbewoners met elkaar in contact komen.

"Deze award is een ode aan de Buurtlink bezoekers. Dat zijn er inmiddels 500.000 per maand. Buurtlink.nl zit midden tussen de bewoners en kan hierdoor een belangrijke plek worden voor overheid en gemeenten", aldus Bas van Beek, directeur van Buurtlink.

Wat is Buurtlink.nl?
Op Buurtlink.nl komt de bezoeker op de website van zijn of haar buurt. Op de website kunnen buurtbewoners contact met elkaar opnemen en informatie met elkaar delen over de buurt. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland. Buurtlink heeft 360.000 leden en 500.000 unieke bezoekers per maand. Volgens onderzoeksbureau Multiscope is Buurtlink de derde community website van Nederland na Hyves en Schoolbank. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland.

eParticipatie Award

De eParticipatie Award 2008 wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De bedoeling van de prijs is om geslaagde initiatieven op het gebied van eParticipatie in het zonnetje te zetten en om als inspiratie te dienen voor anderen. Onder eParticipatie wordt verstaan het benutten van informatie- en communicatietechnologie om burgers meer te betrekken bij het verbeteren van publieke dienstverlening, openbaar bestuur en sociale cohesie.

Meer informatie over Buurtlink.nl vindt u op http://www.buurtlink.nl

Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de sociale cohesie in de samenleving. Stichting Buurtlink is vaste beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij. Sichting Buurtlink is gevestigd in Amsterdam en heeft zeven werknemers.

Noot voor de redactie,