Ingezonden persbericht


Persmededeling

Nexans en Sumitomo Electric worden partners
in Fiber-To-The-Home (FTTH) in Europa

Parijs, 5 december 2008 - Nexans en Sumitomo Electric Industries Ltd. (SEI), wereldmarktleiders in de kabelindustrie, kondigen vandaag aan dat ze een akkoord hebben bereikt om samen te werken op het vlak van glasvezelkabels voor telecommunicatienetwerken in Europa. De overeenkomst gaat meer specifiek over het uitbouwen van glasvezelnetwerken tot bij de abonnee (FTTH: Fiber To The Home) en over FTTx-toepassingen in het algemeen.

In dit kader hebben SEI en Nexans een joint venture-overeenkomst gesloten waarbij SEI 40% van het aandelenkapitaal van Opticable in handen zal krijgen. Opticable is een bedrijf van de Nexans Groep, gevestigd in België en gespecialiseerd in ontwerp, productie en commercialisering van glasvezelkabels voor telecommunicatienetwerken. De transactie, die goedgekeurd moet worden door de mededingingsautoriteiten, zou begin 2009 rond moeten zijn.

SEI, één van de belangrijkste fabrikanten van elektrische kabels, glasvezels en componenten, behoort tot de 5 grootste glasvezelproducenten ter wereld. Het bedrijf wordt beschouwd als expert op het vlak van FTTH-technologie.

Door te investeren in het Belgische Opticable wil SEI zich verenigen met Nexans om de gezamenlijke activiteiten van beide bedrijven te vergroten op de groeiende Europese FTTH-markt. De synergie van Nexans' productiecapaciteit voor glasvezelkabel, zijn knowhow op het vlak van engineering in telecommunicatienetwerken en zijn verkoopsnetwerk, in combinatie met de productiecapaciteit van glasvezels en de FTTH-technologie van SEI, moet nog meer toegevoegde waarde bieden op de Europese FTTH-markt.

Een strategische beslissing om verder te groeien in de FTTH-markt "Deze joint venture-overeenkomst vormt de laatste fase in de strategie van Nexans inzake telecom. Nadat Nexans zich eerder had teruggetrokken uit de koperkabelactiviteit voor toepassingen in de telecommunicatie infrastructuur met de sluiting van zijn vestiging in Santander, versterkt het zijn positie in de groeiende markt van FTTH. Dankzij dit partnership met Sumitomo, één van de leiders in de FTTH-markt, verhoogt Nexans zijn capaciteit in R&D en productie om te voldoen aan de vraag van de Europese telecom operatoren bij hun ontwikkeling van breedband door de beste technologie en oplossingen voor glasvezelkabels aan te bieden", verklaart Pascal Portevin, Chief Corporate Officer en verantwoordelijk voor Strategische Operaties bij Nexans.

Over Nexans

Met energie aan de basis van zijn ontwikkeling biedt Nexans, wereldmarktleider in de kabelindustrie, een uitgebreide range kabels en kabelsystemen. De Groep is een wereldspeler in de markten van infrastructuur-, industrie-, utiliteit en LAN-bekabelingsoplossingen. Nexans richt zich tot een reeks marktsegmenten: van energie, transport- en telecomnetwerken tot scheepsbouw, olie en gas, kernenergie, automotive, elektronica, luchtvaart, goederenverwerking en automatisering. Met een industriële aanwezigheid in meer dan 30 landen en wereldwijde commerciële activiteiten, biedt Nexans werk aan 22.800 mensen en realiseerde in 2007 een omzet van 7,4 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van Parijs, compartiment A van de Eurolist van NYSE Euronext. Meer informatie op www.nexans.be of www.nexans.nl .

Over SEI

Sumitomo Electric Industries Ltd. (TSE: 5802) ontwerpt, produceert en verkoopt elektrische kabels, glasvezels en componenten, geavanceerde elektronische oplossingen, onderdelen voor de automobielindustrie en speciale staaldraden - producten die een cruciale rol spelen in de hedendaagse economische infrastructuur. Dankzij een succesvolle R&D en commerciële strategie is SEI uitgegroeid tot een van de belangrijkste groepen ter wereld in deze activiteiten en behoort het bedrijf tot de voortrekkers van de technologische revolutie inzake informatie en communicatie. De SEI Groep heeft wereldwijd meer dan 150.000 medewerkers en behaalde in 2007/2008 een omzet van 25,3 miljard dollar. Meer informatie op http://www.sei.co.jp/

Contact:
Ann Everaert Tel.: +32 (0)2 363 17 21 ann.everaert@nexans.com


---- --