Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
November 2008

Bammetje, broodje... bolletje
Bakker Bart bakt de lekkerste mueslibol

De nummer één onder de mueslibollen in Nederland is de bol van Bakker Bart. Een kritisch consumentenpanel van het NBC heeft besloten dat de mueslibol van Bakker Bart de lekkerste is en de testresultaten liegen er niet om. Voor de broodnodige afwisseling naast een simpel bammetje of broodje is de mueslibol van Bakker Bart een gezond en smakelijk advies.

Ons dagelijks brood
Brood is dagelijkse kost voor de Nederlander. Er gaat nauwelijks een dag voorbij dat er geen boterham gegeten wordt door de gemiddelde Nederlander. Ook broodjes vinden we niet te versmaden, en de mueslibol is een bolletje dat met name zeer geliefd is bij mensen die verantwoord met hun voeding omgaan. Wanneer je de lekkerste mueslibol wilt proeven, dan kies je voor de bol van Bakker Bart. Uit een recente smaaktest is gebleken dat de mueslibol van Bakker Bart verreweg het lekkerst is.

Good looks
Uit de consumententest van het NBC (Nederlands Bakkerij Centrum te Wageningen) blijkt dat de mueslibol van Bakker Bart de lekkerste is, het bolletje steekt met kop en schouders boven de anderen uit. De mueslibol van Bakker Bart ziet er het lekkerst uit, vindt men. Het brood is een volkorenbrood met een vulling van verschillende soorten noten en vruchten. Vaak wordt het gedecoreerd met geplette tarwe. De mueslibol van Bakker Bart is een combinatie van heerlijke ingrediënten en zonnebloempitten bovenop, die een specifieke en lekkere smaak aan de bol geven.

Niet alleen de buitenkant
De mueslibol is getest op onder andere het uiterlijk, de hoeveelheid vulling, de malsheid en de smaak. Ook de geur van de mueslibol is getest. Mensen vinden geur belangrijk, en als je vraagt wat mensen graag ruiken, dan staat vers brood op nummer één, vooruitlopend op de geur van bijvoorbeeld pas gemaaid gras, verse koffie, zeelucht en parfum.

Origineel beleggen
Je zou het niet 1-2-3 verwachten maar een mueslibol kun je heerlijk beleggen, bijvoorbeeld met oude kaas. Met oude kaas heeft Bakker Bart voor zijn lekkerste mueslibol een smakelijk recept bereid. Andere lekkere belegsuggesties zijn boter en bruine basterdsuiker, Hollandse geitenkaas en rucola, en je kan van een mueslibolletje zelfs een lekkere tosti maken met jam en kaas. Vanwege het succes van de mueslibol en de resultaten die er niet om liegen, komt Bakker Bart in januari met nieuw mueslibrood op de plank.

Overige informatie

Locatie: Bart's Retail B.V.
Platinawerf 4
6640 AD Beuningen
Telefoon: 024 - 678 27 82

Internet: www.bakkerbart.nl

Persinformatie

Indien u geïnteresseerd bent in het afnemen van een interview, of meer informatie over de mueslibol van Bakker Bart neemt u dan contact op met Leonieke Hinse via 010 2140593 of leonieke@misspublicity.nl. Buiten kantooruren en in het weekend belt u met 06-54200966.

Bent u geïnteresseerd in algemene persinformatie of hoge resolutie beeldmateriaal neemt u dan via onderstaande gegevens contact op met MissPublicity Marketing & PR.


---- --
Mueslibol met oude kaas en bleekselderij

Ingrediënten
Voor 2 personen

. 4 mueslibollen

. 150 gram oude kaas

. 100 gram bleekselderij, fijne stelen met jong blad
. 80 gram tuinkruidensalade, bijvoorbeeld rucola, waterkers, dragon, dille, kervel en bieslook)
. 3 eetlepels olijfolie

. 1 eetlepel citroensap

. Peper en zout

Bereidingswijze
Meng met behulp van een staafmixer 2 eetlepels van de gemende kruiden, de olijfolie en het citroensap tot een mooie egale groene dressing. Breng dit op smaak met peper en zout. Snijd vervolgens de bleekselderijstelen in fijne reepjes zo groot als lucifers en knip de jonge blaadjes van de bleekselderij fijn. Besmeer daarna de mueslibol met een beetje dressing en leg er oude kaas op. Verdeel er de bleekselderij met de tuinkruiden en nog wat dressing overheen. Doe dit vervolgens ook met de overige mueslibollen.

Liefhebbers van blauwe kaas kunnen deze gebruiken in plaats van oude kaas. Maak het nog lekkerder door er wat vers gesneden appel bij te doen. Smakelijk eten!

-----------------------


---- --